Přejít k hlavnímu obsahu

Přes 20 milionů Turecku a Sýrii. Streamer s komunitou pomáhá obětem katastrofy

9. 2. 2023 | 16:46 Twitch
Twitch streamer Hasan „HasanAbi“ Piker vybral společně se svou komunitou a ostatními slavnými streamery za tři dny přes milion dolarů na podporu Turecka a Sýrie. Obě země byly zasaženy ničivými zemětřeseními, které mohlo podle posledních zpráv usmrtit až 180 tisíc lidí. HasanAbi bude ve vybírání prostředků pokračovat i nadále.
HasanAbi
HasanAbi
Zdroj: twitch.tv/hasanabi

Nedávná zemětřesení v Turecku a Sýrii se zapíší do historie jako jedna z nejhorších přírodních katastrof. Lidé po celém světě s hrůzou sledují, co se na Blízkém východě odehrálo. A posílají pomoc.

Finanční podporu posílá na postižených zemí také content creator HasanAbi se svou komunitou. 31letý Twitch streamer denně sleduje a komentuje dění. Během pouhých tří dní vybral se svými diváky a několika dalšími většími streamery na pomoc obětem zemětřesení přes 23 milionů korun.

Znovu se tak ukázala ohromná síla Twitch komunity, která se dokáže spojit pro dobrou věc.

Sám HasanAbi daroval 45 tisíc dolarů (necelý milion korun). Mezi největšími donatory se kromě několik anonymních podporovatelů nachází známá jména jako Ethan Klein (h3h3productions), Seán William „Jacksepticeye“ McLoughlin, Rachell „Valkyrae“ Hofstetter nebo Tarik „tarik“ Celik. Všichni zmínění tvůrci poslali na pomoc obětem ničivého zemětřesení alespoň 100 tisíc korun.

Vybrané finanční prostředky budou použity na podporu pomoci v regionu a na zajištění základní pomoci, jako jsou voda, potraviny nebo zdravotnický materiál.

Stream, s nímž je sbírka spojena, bude pokračovat i nadále. Peníze míří na konto čtyř nezávislých charitativních organizací, které Piker vybral. Důležité pro něj bylo, aby charity nebyly ovlivňovány tureckou vládou.

Zdroj: gamerant.com
Štítky: Twitch, charita
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).