Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games odhalují plány. Na co se v průběhu roku zaměří?

10. 2. 2023 | 19:51 League of Legends Zajímavost
Riot Axes, vedoucí designér pro gameplay, v pátek s hráči League of Legends sdílel své myšlenky ohledně současného stavu hry i plánů vývojářů do budoucna. Hlavním zaměřením po MSI bude údajně itemizace enchanterů či zlepšení situace magů.
Riot Games odhalují plány. Na co se v průběhu roku zaměří?
Riot Games odhalují plány. Na co se v průběhu roku zaměří?
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Quick Gameplay Thoughts mají nového autora. Riot Axes se bude nově starat o oblíbenou rubriku, která dá hráčům League of Legends nahlédnout pod pokličku oblíbeného titulu. Hlavními tématy budou nadále větší projekty a momentální stav jedné z nejhranějších her světa.

Supporti a itemy

Enchanteři (a obecně supporti) mají podle Riotu málo možností, co se týče itemů. „Supporti v první řadě nedělají mnoho rozhodnutí o předmětech, takže velká váha leží na tom, aby ty, které dostanou, byly působivé,“ komentuje Axes současnou situaci.

Riot Games chtějí posunout itemizaci supportů na další level. Již nyní se nedá srovnávat s tím, jak omezení byli pomocníci na botlane v dřívějších sezónách League of Legends, kdy fungovali spíš jako pokládači ward.

Magové

Midlane magům nepřeje. Jejich využitelnost upadá, v profesionálních zápasech se jich objevuje jen naprosté minimum. Hodně magů se z midlane přesunulo do role supporta (Brand, Lux, Xerath...), na čemž chtějí vývojáři zapracovat.

„Mezi témata, o kterých jsme interně diskutovali, patří spokojenost s itemy, nástroje na ochranu nepohyblivého šampiona, který je v midlane gankován, a to, jak důležitý je roaming pro úspěch midlanera,“ přiblížil Axes plány kolem midlanerů.

Současnost

Meta na botlane se v posledních týdnech vymyká kontrole. Riot proto buffnul melee supporty a chce systematicky vyrovnat možnosti supportů a ADC.

Momentálně je podle vývojářů vliv jungle na hru příliš vysoký a to se má změnit. Začalo to žlutými trinkety, nerfem Umbral Glaive a buffem turretů. „Pracujeme ale i na přímých nerfech role,“ potvrzuje Axes.

Změn se dočkáme nejspíš v létě, nejdříve po MSI.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).