Přejít k hlavnímu obsahu

Přehled netradičních herních ovladačů: Banány i hudební nástroje

11. 2. 2023 | 18:31 Lifestyle
Klasický Xbox nebo PlayStation ovladač už není trendy a je potřeba jít s dobou! Něco takového si možná řekli kreativní gameři, kteří využili různorodé předměty jako vlastní speciální ovladače. Pojďme se na některé z nich podívat.
Kreativitě se meze nekladou, aneb Přehled těch nejzvláštnějších herních ovladačů
Kreativitě se meze nekladou, aneb Přehled těch nejzvláštnějších herních ovladačů
Zdroj: Pexels

Některé zvláštní ovladače, nad kterými zůstává rozum stát, jsme vám již na PLAYzone v minulosti již představili, ať už se jedná o funkční ovladač z francouzské bagety nebo využití taneční podložky k porážení bossů ve zcela jiné hře, k níž je podložka původně určená. Co dalšího se ale dá použít ke hraní her? 

Dark Souls & klavír

Dark Souls je titul známý tím, že dává i ostříleným hráčům dost zabrat, i když hrají „pouze“ s klávesnicí a myší nebo obyčejným ovladačem. O to zajímavější je nápad argentického Twitch streamera s přezdívkou FrederyG, který se rozhodl porazit bosse v této hře za pomoci elektrického klavíru. Aby toho nebylo málo, rozhodl se nepříteli postavit se zakrytýma očima. Tomu říkáme pořádný úspěch! 

Boss v Dark Souls se dá porazit díky elektrickému piánu
Boss v Dark Souls se dá porazit díky elektrickému piánu
: FrederyG

Banány nejen jako bohatý zdroj vitamínů

O ovladači z francouzské bagety jsme se už zmínili, k jídlu se ale ještě vrátím. Twitch streamer s nickem SuperLouis64 se pustil do Elden Ring s ovladačem vyrobeným z banánů. Utkal se s bossem jménem Godrick the Grafted a zvítězil. Banánů bylo hned několik a každý z nich fungoval tak trochu jako tlačítko na klávesnici. Streamer si hru poměrně užíval, jak můžete vidět na ukázce níže. 

Možná vás překvapí, že se nejednalo o první použití banánu pro herní ovladač. S podobným nápadem přišel jiný hráč již v roce 2016. V tomto případě, možná trochu ironicky, gamer hrál Overwatch za postavu Winstona, což je geneticky upravená gorila. 

Warzone a flétna 

A opět tu máme hudbu a hudební nástroj! Dalším zvláštním způsobem ovládání je hraní na flétnu. Streamer DeanoBeano se dal do hraní Warzone za pomocí obyčejné zobcové flétny. Díky různým tónům může hru ovládat a dokonce se mu daří dát i smrtící zásah.

Ačkoliv se to může zdát na první pohled jako magie, set up převádí zvuky do instrukcí využitím mikrofonu a vstupního převodníku MIDI na klávesnici.

Dal by si někdo granátové jablko? 

Streamer Rudeism se pokusil zdolat hru Hades s pomocí ovladačového set upu vytvořeného z kusů granátového jablka. Jedná se o zajímavý nápad, tím spíše, když přihlédneme k tomu, že toto ovoce má v řecké mytologií, jíž je titul inspirovaný, své místo. Údajně se mu podařilo nakonec dostat až k boss fightu.

Video zachycuje „výrobu“ prazvláštního ovladače i jeho použití.  

Zdroj: GameRant