Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Katowice vrcholí! Dokáží NAVI s Liquid zastavit dva nejlepší týmy světa?

11. 2. 2023 | 14:51 Counter-Strike 2 Preview
IEM Katowice 2023 se blíží ke konci a zbývají už jen poslední tři utkání. Kdo se stane letošním králem? Zastaví někdo G2 v jejich dosud fenomenálním představení? Chytřejší budeme už po sobotních semifinále v 15:30, respektive 19:00.
TOP 4 - IEM Katowice 2023
TOP 4 - IEM Katowice 2023
Zdroj: ESL

Na začátku bojovalo šestnáct týmů v těžké Play-In fázi, později stejný počet i v hlavní části. Teď už jsou ve hře ale jen čtyři nejlepší. NAVI, Team Liquid, Heroic a G2 Esports. To je skvadra, která si to v závěrečných dvou dnech IEM Katowice 2023 rozdá o nejcennější kovy.

První dvojičku tvoří NAVI a Heroic. Někdejší top tým světa sice nepůsobí v nejlepší formě, i přesto ale ve skupinách poznal hořkost porážky pouze proti G2, a ve čtvrtfinále pak přejel Outsiders, kteří od vyhraného Majoru v Brazílii nepůsobí dobrým dojmem. Zatím nejužitečnějším hráčem týmu je Denis „electronic“ Sharipov, který i s povinností řídit hru dosahuje ve statistikách skvělá čísla. A i mladík Andrii „npl“ Kukharskyi nehraje vůbec špatně.

Organizace hry, přesnost na mušce a týmový duch. To zdobí Heroic, vítěze skupiny B s pouhou jedinou prohranou mapou. NAVI si budou muset pohlídat zejména Jakoba „jabbi“ Nygaarda, který je zatím na turnaji neomylný. 

Harmonogram sobotního dne
Harmonogram sobotního dne
: ESL

Večerní semifinále obstarají G2 Esports a Team Liquid. Tři zápasy, 96 vyhraných kol, žádná ztracená mapa, všichni hráči ve formě. Tak by se ve zkratce dali popsat G2, největší favorité na celkový titul. Nikola „NiKo“ Kovač a spol. turnajem prochází bez ztráty kytičky a Liquid to budou mít nesmírně složité.

Na druhou stranu jediní severoameričtí zástupci z tohoto kvarteta byli v roli outsidera i v posledních dvou zápasech. A jak to dopadlo? FaZe ve finále spodního pavouku eliminovali i po ztrátě první mapy, a jejich comeback z 0:12 na Overpassu proti Vitality a následné výhře 2:1 mají v živé paměti snad ještě všichni fanoušci. Nejen ti z našlapané Spodek Arény.

Oba sobotní „trháky“ budete moci znovu sledovat na Twitch kanále PLAYzone s česko-slovenským komentářem. Začínáme už  v 15:30 utkáním mezi Heroic a Natus Vincere, tak neváhejte dorazit!

Vysílání IEM Katowice na PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.