Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikace na Major vypukly. SINNERS drží prapor česko-slovenské scény nejdéle

14. 2. 2023 | 00:10 Counter-Strike 2 Live coverage
Ve světě profesionálního CS:GO není většího turnaje než Majoru. První letošní soutěže nejvyšší kategorie se záštitou Valve se poprvé v historii chopí BLAST.tv. Nejlepší týmy ze všech koutů světa se v květnu potkají v hlavním městě Francie, boj o místenky však začíná už nyní!
BLAST.tv Paris Major
BLAST.tv Paris Major
Zdroj: BLAST.tv / PLAYzone

UPDATE 23:50: Do úspěšného závěru pondělka a mezi 64 nejlepších týmů dokráčeli pouze SINNERS. Dobře rozehraný zápas ztratili Sampi.Tipsport, ve čtvrtém kole skončili také Entropiq, ENTERPRISE a překvapení jménem Game Pulse. Na druhou šanci budou čekat také eSuba, Cryptova, TopTopic i Dynamo Eclot, jež vypadlo hned ve svém prvním představení proti los kogutos. Hříšníci v úterý od 12:00 vyzvou Juggernauts, v případě výhry v rozhodujícím duelu vyzvou lepšího z dvojice HONORIS, ECSTATIC. Tohle je šance uspět!

Stav po čtvrtém kole:

Stav po čtvrtém kole
Stav po čtvrtém kole
Foto: Milan Dobeš

Pouze 30 nejlepších týmů z Evropy a regionu CIS se vyhne otevřeným kvalifikacím. Všichni ostatní se poperou o 16 místenek v uzavřené části kvalifikačního cyklu, po změně formátu naštěstí proběhnou dva otevřené turnaje, nikoliv jeden. Z každého tak do uzavřené kvalifikace postoupí osmička vyvolených.

Úvodní fáze kvalifikačních bojů bude opravdu rychlá. První turnaj vypukne 13. února a dohraje se o den později, jen o několik hodin později se poté rozehraje druhé dějství. Ve středu 15. února si tak poprvé rozdělíme týmy na ty, které první krok zvládly, a na ty, jež první klíčovou část sezóny bohužel nezvládly.

Celkově svoji účast v první kvalifikaci potvrdilo 784 registrovaných týmů týmů. Pavouk je tedy obrovský a pro všechny týmy náročný. Pro postup bude v jednom dni potřeba vyhrát 7 až 8 zápasů. Mezi účastníky najdeme celou řadu českých a slovenských celků, nejprestižnější boje světa si nikdo nechce nechat ujít.

Harmonogram evropské kvalifikace:

  • 1. otevřený turnaj: 13. a 14. února
  • 2. otevřený turnaj: 14. a 15. února
  • Uzavřená část: 16. až 19. února
  • RMR skupina A: 6. až 9. dubna
  • RMR skupina B: 11. až 14. dubna
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.