Přejít k hlavnímu obsahu

Smlouva na 13 miliard korun. EA chce pokračovat v důležitém partnerství

15. 2. 2023 | 12:35 EA SPORTS FC 24 Lifestyle
EA Sports FC. Tak zní nový název pro nadcházející díly z herní fotbalové série od EA Sports. Společnost se díky nové smlouvě v hodnotě 13 miliard korun nejspíše udrží v pozici vedoucího partnera nejvyšší anglické fotbalové soutěže.
Premier League uzavírá novou smlouvu s EA
Premier League uzavírá novou smlouvu s EA
Zdroj: Twitter.com

Společnost Electronic Arts, pro mnohé známa pod zkratkou EA, je na velmi dobré cestě k uzavření nové smlouvy s první anglickou fotbalovou ligou - Premier League. Její hodnota by se měla vyšplhat na 488 milionů liber (přes 13 miliard korun). 

Pro EA půjde z hlediska blížícího se projektu, jehož hlavní změnou je ztráta licence FIFA a přejmenování na EA Sports FC, o nejdůležitější partnerství.

FIFA 23 byla posledním dílem z legendární fotbalové série. který ponese tento název. V EA se z hlediska financí blýská na lepší časy. FIFA  je, co se týče herního průmyslu, na ne příliš dobře vypadající cestě.

Na konci minulého týdne bylo podle informací Sky Sports o dealu mezi Premier League a Electronic Arts informováno všech 20 klubů první anglické ligy. Po dobu šesti let budou kluby dostávat přes dvě miliardy korun. Dohoda zároveň EA zajistí veškeré herní licence a společnost zároveň zůstane hlavním partnerem této ligy. Pozemky a okolí bude zdobit název EA Sports FC. Dohoda se blíží.

Zmíněné částky jsou oproti předchozí dohodě dvojnásobné,. Vzestup první anglické ligy je oproti ostatním ligám obří a tak se není čemu divit, že se hovoří o miliardách korun.

Jelikož se EA zaměřuje především na hru s fotbalovým tématem, je zřejmé, že bude chtít partnerství s nejznámější a nejrozsáhlejší fotbalovou ligou na světě udržet a pokračovat ve spolupraci od roku 1998. Hlavním partnerem se ale společnost EA stala až v roce 2016.

Zdroj: pcgamer.com
Štítky: fifa, Electronic Arts