Přejít k hlavnímu obsahu

Konečně úspěšné tažení? STYKO je jediný krok od RMR! NEOFRAG má první prohru

17. 2. 2023 | 10:39 Counter-Strike 2 Reportáž
První den uzavřené kvalifikace na evropské RMR se chýlí ke konci, jediný český a slovenský zástupce už má dohráno. Martin „STYKO“ Styk i Adam „NEOFRAG“ Zouhar v prvním kole zazářili, v tom druhém už ale zaznamenali opačné výsledky. Postoupí STYKO už v pátek?
Martin „STYKO“ Styk
Martin „STYKO“ Styk
Zdroj: Apeks

Po neúspěchu SINNERS a dalších česko-slovenských týmů v otevřené kvalifikaci se v boji o Major opět musí celá scéna soustředit na podporu jednotlivců. Martin „STYKO“ Styk a Adam „NEOFRAG“ Zouhar si se svými mezinárodními sestavami vysloužili na základě Valve Regional Standings pozvánky do uzavřené části, a dokonce byli nalosováni do stejné skupiny. OG, hrající bez kapitána, si navíc vysloužili nejvyšší seed turnaje.

Neofragova parta v prvním kole potkala nejníže nasazený tým, se kterým se ale trápila a došlo i na prodloužení. Aleksi „allu“ Jalli a jeho JANO Esports srdnatě bojovali, nakonec však na Mirage padli 17:19. Pro druhý čtvrteční BO1 zápas se soupeřem OG stal francouzský tým HEET, který v prvním kole hladce přehrál forZe. Na mapě Inferno si pohrál i s OG a NEOFRAG tedy padá do 1-1 bracketu. Českému hráči duel nevyšel.

O poznání příjemnější starosti mají po prvním dni hráči Apeks. V úvodním kole STYKO a spol. vyzvali iNation, jenž z posledních 18 zápasů na HLTV.org vyhráli 16 a jejich forma je až neuvěřitelná. Na Apeks si ale v prostředí Anubisu nevyšlápli. Po výhře 16:13 se evropská sestava postavila Falcons, dějištěm tohoto mače bylo Inferno, kde Apeks působili sebevědomě. Výhra 16:8 značí skóre 2-0 a tři šance na postup na RMR.

Třetím soupeřem Stykova celku bude v prvním BO3 střetnutí bulharský celek 500, jenž doposud porazil CIS týmy Monte a Aurora. Duel odstartuje v 19:00. NEOFRAG si o hodinu dříve ještě jednu BO1 zahraje, OG se postaví polské pětici Anonymo. Ta porazila EYEBALLERS a nebyla daleko od výhry ani proti GamerLegion.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.