Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO se konečně našel a je neporažen. Blízko k postupu na RMR má také NEOFRAG

18. 2. 2023 | 07:46 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí den uzavřené kvalifikace na RMR určil první postupující i vypadnuté týmy. Mezi radujícími se nachází i Martin „STYKO“ Styk, jehož tým Apeks nezaváhal a proměnil první šanci na postup. Důvod k radosti má i Adam „NEOFRAG“ Zouhar, jehož OG zaznamenali druhou výhru.
Martin „STYKO“ Styk
Martin „STYKO“ Styk
Zdroj: Apeks

Martin „STYKO“ Styk má za sebou neúspěšný rok, letos by to ale mohlo být jiné. S novou posilou na pozici in-game leadera si vysloužili pozvánku do uzavřené kvalifikace na evropské RMR, kde ani jednou nepochybili. V úvodních BO1 porazili iNation a Falcons a o postup v pátek večer vyzvali bulharské 500.

Série byla ve znamení vykrádání map picků. Zatímco Apeks šli do vedení po výhře 16:7 soupeřova Inferna, Bulhaři na Mirage srovnali jen o dvě kola méně jasným průběhem. Ancient však ovládl kapitán Damjan „kyxsan“ Stoilkovski, jenž 26 killy v 19 kolech dovedl svůj tým na RMR. 500 však mají ještě dvě příležitosti.

Na STYKA by rád navázal Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Jeho tým OG bohužel hraje kvalifikaci bez Nemanji „nexa“ Isakoviće, i tak je rovněž blízko postupu. Po čtvrteční výhře nad JANO a prohře s HEET se v pátek OG podařilo skolit Anonymo Esports těsně 16:13. Evropská sestava tak má se skórem 2-1 dvě šance na postup. Proměnit ale jistě bude chtít již tu první, která nese jméno Aurora a čeká na ni v sobotu od 15:30

Kromě Apeks ušli nejrychlejší cestu na RMR 9INE, GamerLegion a dle očekávání také G2 Esports. Astralis jsou naopak ve stejné pozici jako OG. Na aktuální stav po třetím kole se můžete podívat na tweetu níže.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.