Přejít k hlavnímu obsahu

Na Infernu do retaku nechoďte. Kde to budete mít naopak nejsnazší?

19. 2. 2023 | 14:52 Counter-Strike 2 Zajímavost
Analytická společnost Leetify přinesla další zajímavou statistiku. Z oficiálního matchmakingu vzala 18 milionů zápasů a zjistila, jaký určitý site se CT hráči nejvíce snaží po položení bomby znovuzískat pod svoji kontrolu a kde je retake vůbec nejtěžší. Jak překvapivé jsou výsledky?
Nejtěžší bomb site na retake
Nejtěžší bomb site na retake
Zdroj: CS:GO

Když padne obrana jednoho z položišť, musíte se rozhodnout, jestli se pokusíte zneškodnit bombu, anebo raději zachráníte své vybavení. Analytici z Leetify nyní vypočítali, kolikrát z 15 kol se CT hráči o retake pokusí.

Nejčastěji se do retake situací CT strana pouští na Ancientu. Jeho B site je králem této statistiky, zatímco „áčko“ je na dně své kategorie. Nejméně ze všeho se hráči pokoušejí o znovuzískání B site na Mirage.

Který site se nejčastěji pokouší retaknout?
Který site se nejčastěji pokouší retaknout?
Foto: Leetify

Ve druhé řeči čísel se jedna mapa nachází na čele obou položišť. Inferno je na retake po všech stránkách nejnáročnější mapou, co se týče úspěšnosti. Jeho A site přitom patří mezi nejčastěji dobývané planty.

Protichůdné výsledky má například Nuke, jehož B site je statisticky nejlepším místem na znovudobytí. „Béčka“ jsou obecně o něco snazší. V součtu obou položišť se CT stranám nejvíce daří retaky na Ancientu.

Který site je nejtěžší na retake?
Který site je nejtěžší na retake?
Foto: Leetify
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.