Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrdí G2 svoji dominanci? Sleduj ESL Pro League na Twitchi PLAYzone

22. 2. 2023 | 10:33 Counter-Strike 2 Preview
Po pěti měsících je „Liga Mistrů“ v CS:GO zpátky, oproti loňskému roku však s jiným formátem a diametrálně odlišnými favority. Zvedne NiKo další pohár nad hlavu, nebo někdo dokáže G2 eliminovat? Nejen to budete moct sledovat na našem kanále PLAYzone!
ESL Pro League S17
ESL Pro League S17
Zdroj: ESL

ESL Pro League S17 bude velmi našlapaná, z první světové dvacítky nebude chybět v boji o 850 tisíc dolarů (necelých 19 milionů korun) nikdo! Celkem 32 vyvolených se rozdělí do čtyř skupin, které se odehrají zvlášť. V dějišti akce, na ostrovním státě Malta, se bude zápasit od 22. února až do konce března.

A co formát? Ten se kvůli expanzi z 24 celků na 32 mírně pozměnil. Každá skupina nově čítá hned osm jmen, která začnou v horním pavouku s možností prohrát a o svoje místo v play-off ještě zabojovat v pavouku spodním. Postupují nejdříve první tři nejlepší, tj. oba finalisté horního pavouka a vítěz spodního, přičemž první  zamíří rovnou do čtvrtfinále, druhý a třetí do druhého, respektive prvního předkola.

O posledním šťastlivci, jenž začne v prvním předkole, rozhodne tzv. Last Chance fáze, do níž budou postupně padat týmy, které prohrály i napodruhé. Šanci, byť nepříliš vekou, budou stále mít. Samotné play-off pak odstartuje 21. března prvním předkolem a skončí velkým BO5 finále 26. března.

Pro české a slovenské fanoušky budou nejzajímavější skupiny B a C. V té první se po boku Heroic či BIG představí také evropský celek MOUZ v čele s Davidem „frozen“ Čerňanský. Skupinu C obohatí svou přítomností mančaft OG s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem.

Pokud i vy chcete sledovat zápolení nejlepších týmů světa hezky česky a slovensky, budete tak mít možnost činit během celé akce na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ a PLAYzoneUP.

Vysílání ESL Pro League 17 na PLAYzone
Vysílání ESL Pro League 17 na PLAYzone
: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.