Přejít k hlavnímu obsahu

Česká hvězda jde do akce. Na největší turnaj historie míří vyhrát i podpořit charitu

23. 2. 2023 | 08:27 VALORANT Preview
V Brazílii se na svůj velký mezinárodní debut připravuje elitní český hráč Karel „Twisten“ Ašenbrener. V nekompromisním turnaji padají týmy jako švestky, pro českou hvězdu to tedy bude skutečný křest ohněm. Po boku má ale zkušené hráče, a dokonce i mistra světa.
Aktuální sestava týmu Vitality
Aktuální sestava týmu Vitality
Zdroj: Team Vitality

Na konci minulého roku si už Karel „Twisten“ Ašenbrener s novým týmem vyzkoušel, jaké to je vyzvat světové hvězdy. Z Manchesteru si odvezl bronz a pokračoval v pilné přípravě na dlouho vyhlížený start nové sezóny. Tato chvíle právě nadešla. LOCK//IN São Paulo má za sebou skupinu Alpha a nyní je na řadě Omega i s českým střelcem. Team Vitality, kde Twisten působí, čeká v úvodním zápase záludný soupeř.

Global Esports je nevídanou směsicí převážně z různých koutů Asie. Původní jádro indické organizace doplnili dva hráči z Jižní Koreje a vedení se chopil zkušený Kanaďan Jordan „AYRIN“ He. Zda to bude na Team Vitality stačit, se dozvíme ve čtvrtek od 18:00. Moc šancí jim ale fanoušci nedávají, favorit je zde jasný.

Pokud nebudeme svědky velkého překvapení, tak Vitality v dalším kole vyzvou lepšího z dvojice Leviatán a ZETA, což bude poněkud jiný oříšek. Oba celky mají totiž spoustu zkušeností a úspěchů, které hovoří za vše.

Kromě samotného Valorantu myslel Twisten i na charitu. Prohlásil totiž, že za každé zabití zbraní Shorty v turnaji daruje 25 euro na charitu. Počet takových killů je už před jeho vystoupení aktuálně v řádu desítek!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.