Přejít k hlavnímu obsahu

Okupovaly světovou padesátku, nyní začínají od nuly. Jak se povede českým organizacím?

22. 2. 2023 | 12:07 Counter-Strike 2 Přestup
Entropiq a ENTERPRISE byli v posledním roce a půl na mezinárodní scéně hodně vidět. Velká přestavba a narušení původního jádra však znamená, že na portále HLTV.org aktuálně nemají jediný bod a v žebříčku musejí stoupat od nuly. Oba týmy jsou tak na začátku dlouhé práce.
leckr a snatchie
leckr a snatchie
Zdroj: ENTERPRISE esports / Entropiqteam

Žebříček od portálu HLTV.org je klíčový pro získávání pozvánek do mezinárodních online turnajů. Věhlas z minulosti je dobrým startovním bodem, spolehnout se na něj ale dlouho nepůjde. Využít tak bude potřeba každou příležitost. Entropiq si tu první vysloužil pozvánkou do CCT South Europe Series 3, kde se nacházejí jak zástupci druhé světové stovky, tak i TOP 50 celky jako Monte, Apeks a Into The Breach.

V prvním kole česká organizace, která v minulosti měla pod svými křídly 9. nejlepší tým světa, narazila na srbský Partizan. Entropiqu se podařilo vyhrát T stranu na Vertigu, ale soupeř z jihovýchodní Evropy ve druhé polovině otočil skóre a vyhrál 16:11. Následný Nuke byl bohužel jednostranný, Partizan v prostředí jaderné elektrárny zvítězil 16:14, a tedy 2:0 celkově. Z individualit byl nejvíce vidět Filip „AJTT“ Dolenský.

Pětikolový swiss dovoluje maximálně dvě zakopnutí, třetí už znamená vyřazení. Tři výhry naopak znamenají postup. Pro srovnání, bývalé sestavě Prague se v CCT ani jednou nepodařilo projít z uzavřené kvalifikace.

Ostře sledovaná bude také nová sestava ENTERPRISE, kteří se dříve pohybovali mezi 40. až 70. pozicí HLTV žebříčku, ale žádnou pozvánku letos zatím neobdrželi. Ukazují se tak zatím pouze v lize ESEA Advanced, kde jsou po čtyřech zápasech neporaženi. V následujících dnech je ale čeká další smršť zápasů. Entropiq mají o soutěž níže dokonce šest výher v řadě, dojem kazí jen dvě kontumační prohry z doby před oznámením sestavy. Je však zřejmé, že se oba týmy ukazují v dobrém světle a snad si vyslouží více slotů a šancí v Evropě.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.