Přejít k hlavnímu obsahu

Další hráč končí v eSubě. In-game leader našel domov v nové profesionální organizaci

24. 2. 2023 | 13:30 Counter-Strike 2 Přestup
Poslední článek domácích profesionálních CS:GO týmů je oficiálně známý. Nová profesionální organizace UNiTY, kam zamířila sestava Dark Tigers, vítá in-game leadera z eSuby.
Lukáš „luko“ Hrabčík míří do UNiTY esports
Lukáš „luko“ Hrabčík míří do UNiTY esports
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

CS:GO tým Dark Tigers se pro rok 2023 přesunul pod novou značku, ambice budou s profesionálními podmínkami hned o něco vyšší. Naplnit je bude nově pomáhat Lukáš „luko“ Hrabčík, který má ve své sbírce i titul mistra České republiky. Do Dark Tigers měl namířeno loni v létě, ale po měsíci se rozhodl přijmout nabídku na návrat do eSuby. Tam kromě půlroku v Cryptově úspěšně působil od začátku roku 2020.

Příchod 22letého kapitána nebyl žádným tajemstvím, už v lednu nám potvrdil zástupce organizace skutečnost, že mu v eSubě běží měsíční výpovědní lhůta, po které do UNiTY přijde zadarmo. Původní časový plán směřoval k polovině února, zpoždění by scénář měnit nemělo. Hráč, jenž na podzim vybojoval tři stříbra, si nebude muset zvykat na novou barevnou kombinaci, protože i dresy UNiTY jsou tmavomodré.

Jádro UNiTY tvoří Martin „creze“ Bagala a Ľuboš „HenkkyG“ Ilko, od loňského roku s týmem působí také Dominik „NIO“ Maxian a Peter „WEAMO“ Rauch. Právě poslední jmenovaný je dlouhodobým parťákem luka, společně se potkávají již v několikátém angažmá. Trénovat tým nově bude Jozef „d0di“ Kiss, který ještě oficiálně přivítán nebyl, ale od ledna s plně slovenskou soupiskou působí v lize ESEA Main.

Sestava týmu UNiTY:

 Slovensko Ľuboš „HenkkyG“ Ilko
 Slovensko Martin „creze“ Bagala
 Slovensko Dominik „NIO“ Maxian
 Slovensko Peter „WEAMO“ Rauch
 Slovensko Lukáš „luko“ Hrabčík

 Slovensko Jozef „d0di“ Kiss – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.