Přejít k hlavnímu obsahu

Přestup hvězdy stál 10 milionů. Dostala však padáka už po druhém turnaji

27. 2. 2023 | 16:18 VALORANT Příběh
Šokující novinka, která obletěla svět. Vítěz ocenění nejlepšího esportového hráče roku 2022 Jaccob „yay“ Whiteaker, známý také jako El Diablo, odehrál novém působišti pouze dva turnaje. Smlouva za miliony je rozvázána a prvotřídní světová hvězda je opět k mání.
Jaccob „yay“ Whiteaker
Jaccob „yay“ Whiteaker
Zdroj: VALORANT Esports

Na konci sezóny roku 2022 byl čtyřiadvacetiletý Jaccob „yay“ Whiteaker považován za jednoho z nejlepších, ne-li nejlepšího hráče Valorantu. Na mistrovství světa bohužel ve finálové bitvě jeho tým strádal, což jej nakonec stálo titul. S příchodem nové partnerské ligy se tak rozhodl vyměnit dres, ne každý si ale mohl „El Diabla“ pořídit. Cenovka se pohybovala kolem 11 milionů korun, prasátko nakonec rozbili Cloud9.

Okamžitě po odhalení sestavy americké organizace se začalo mluvit o velké síle a budoucí neporazitelnosti. Jenže ve finále prvního společného LAN turnaje v Manchesteru neporazili své regionální rivaly 100 Thieves ani na jedné mapě. Trénink na novou sezónu pokračoval, ale hra si do jejího začátku prošla nesčetnými změnami. Nejpodstatnějším updatem byl úpadek Chambera, který čelil nerfu, kvůli němuž kompletně vypadl ze současné mety. Jako by šlo o začátek konce jedné z největších světových hvězd.

Očekávaný turnaj VCT LOCK//IN v São Paulu totiž C9 přinesl jedinou výhru, yay si Chambera užil jen jednou a triumf týmu nepřinesl. Byl donucen hrát Sage nebo Jett, a hned ve druhém kole to byla konečná. Šlo teprve o první velké klání roku, ale i tak se začalo okamžitě šuškat o změnách. Nejprve se jednalo o odchodu kapitána Anthonyho „Vanity“ Malaspina, ale později už bylo jasno. Zmatená byla i samotná hvězda.

Zmatek omráčil nic netušící fanoušky. El Diablo opravdu dostal padáka? Vždyť jeden takový hráč stojí jako celé sestavy mnohých týmů. Podle všeho se obě strany dohodly na ukončení smlouvy, rozchod však neměl mít nic dočinění s výkony na serverru. Yay si tak ještě před začátkem regionálního dění musí hledat nový domov. Stále se ale jedná o špičkového střelce a případný zájemce jej nebude muset vyplácet.

Náhradu ještě Cloud9 neodhalili, testování kandidátů teprve začíná. Jedním z uchazečů na volné křeslo je Jimmy „Marved“ Nguyen, bývalá hvězda OpTic Gaming. Navzdory fámám se jiná změna v týmu nechystá.

Zdroj: Dotesports
Štítky: Valorant, yay, Cloud9
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.