Přejít k hlavnímu obsahu

Český tým útočí na první mezinárodní titul sezóny. Ve finále vyzve soupeře z Polska

28. 2. 2023 | 16:53 Counter-Strike 2 Preview
Cryptova vstoupila do sezóny triumfálním výkonem proti nové sezóně Sampi.Tipsport, které v showmatchi porazila 16:13. Úspěchy by ale ostravský celek rád sbíral i v Evropě. Loňský bronz ze SDTV Invitational Series již překonali, bude z toho ale titul? Finále proběhne v úterý od 17:00.
Oldřich „PR“ Nový
Oldřich „PR“ Nový
Zdroj: Cryptova

Pořadatel Gaming Devoted si do své Become Better Series pozval pět evropských týmů. Polskou, anglickou, švédskou a finskou konkurenci doplnila Cryptova, která o prize pool 1500 dolarů bojuje již od 18. února.

Celek z Ostravy bohužel zaváhal hned na úvod turnaje, když nestačil na ROYALS 0:2 na mapy (11:16, 13:16). Následně ale využil na jedničku Double Elimination formát, když zůstal v pavouku neporažen. Cryptova postupně porazila Exen Esports, Team 7AM a následně oplatila porážku svému úvodnímu přemožiteli.

Odměnou je tak účast v grandfinále, kam byla již před turnajem nasazena bývalá sestava UNGENTIUM. Toho času 53. nejlepší tým světa vyzve česko-slovenská pětice o mezinárodní prvenství v úterý od 17:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.