Přejít k hlavnímu obsahu

Deprese jsou pryč. Žiju jen pro hru a to je celý můj život, svěřila se česká hvězda

7. 3. 2023 | 10:34 VALORANT Příběh
Po prohře Vitality nebyla viděna česká hvězda na pozápasové konferenci. Tímto směrem mířilo spoustu otázek, které zodpověděl Twisten na sociálních sítích. V posledních měsících čelil obtížnému období, kdy ho nad vodou podržela rodina a také milovaná hra VALORANT. Nyní je opět na správné cestě za štěstím a střílí mu to lépe než kdy předtím.
Twisten
Twisten
Zdroj: VCT

Život lidí, ke kterým vzhlíží další, může být mnohem rozdílnější, než jak si ho malujeme. Profesionální hráči nejsou výjimkou a Karel „Twisten“ Ašenbrener o tom ví své. „Chci se omluvit fanouškům a svým spoluhráčům, že jsem nebyl na tiskové konferenci od začátku. Jsem zkrátka emotivní a tato prohra mně příliš vzala,“ zmínil v úvodu. Nechtěl totiž před ostatní a kamery přijít s pláčem. „Nebylo to proto, že bych byl naštvaný a nechtěl jsem být vůči Leviatánu arogantní. Dnes hráli lépe a byli lepším týmem, mám k nim veškerý respekt,“ doplnil.

Česká hvězda se svěřila, že koncem minulého roku procházela obtížnou situací, která vyústila až v návštěvu nemocničního střediska pro lidi s vážnými duševními problémy. Tohle období nastalo po prohře na LAN turnaji v Manchesteru, kde jeho tým vypadl v semifinále. Od té doby se deprese zhoršovaly a prázdninový režim bez profesionálních zápasů a plnohodnotného režimu tomu nepomáhal.

„Ubližoval jsem si a pár dní jsem byl ve špatné situaci a zvažoval jsem to všechno ukončit, ale můj táta mě zachránil,“ naznačil Twisten důležitost rodiny. „Poté nastal nový začátek a díkybohu se mi podařilo dát všechno dohromady. Bylo to pro mě nejtěžší jako pro člověka i jako pro profesionálního esportového hráče. Ale od té doby jsem věděl, proč hraji hry a co pro mě můj tým znamená,“ pokračuje ve svém srdceryvném vyjádření.

Druhou rodinou je ale jeho tým Vitality. „Stáli za mnou a podporovali mě ve všech těch sra**ách, kterými jsem si prošel, a kdybych chtěl použít všechna slova chvály v celém anglickém slovníku, stejně by to nestačilo na to, co pro mě udělal celý štáb Vitality a mí spoluhráči. Zaslouží si všechnu lásku a štěstí na světě a já za ně budu navždy vděčný,“ popisuje Twisten přístup organizace. „Můj tým je víc než jen tým, jsou to mí blízcí přátelé a moje druhá rodina, do které mohu přijít a vyjádřit své pocity. Jsem rád, že jsme tým a máme mezi sebou úzký vztah.“

Nyní se mu prý daří psychicky skvěle nejen ve hře. „Jsem šťastný, když vidím, že máme za zády úžasnou armádu Goldent Hornets a můžu vám slíbit, že tento rok bude náš! Od začátku, kdy jsem vstoupil do Vitality, bojuji za odznak, za svůj tým, za zaměstnance Vitality i za sebe, protože chci světu dokázat, čeho jsme schopni jako tým a čeho jsem schopen jako člověk a hráč na serveru,“ vyjadřuje český střelec svůj současný postoj.

Na brazilském turnaji LOCK//IN podával Twisten nadlidské výkony, které ale bohužel nestačily na postup do finálové fáze. Aktuálně je ale považován za jednoho z nejlepších hráčů Evropy a my jsme na něj hrdí!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.