Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Český trenér posiluje slavný mančaft. Tým představil i nové hráče

2. 3. 2023 | 18:45 League of Legends Přestup
Tomáš „Nightshare“ Kněžínek se oficiálně stává součástí organizace Fnatic. Do jarního splitu LEC povede tým jako hlavní kouč a převezme otěže po Gonçalovi „Crusher“ Pinto Brandãovi. Česká stopa v celku se tak zdvojnásobí, Nightshare se znovu spojí s Markem „Humanoid“ Brázdou.
Tomáš "Nightshare" Kněžínek
Tomáš "Nightshare" Kněžínek
Zdroj: Fnatic (s povolením)

Óscar Muñoz „Oscarinin“ Jiménez, Henk „Advienne“ Reijenga a Tomáš „Nightshare“ Kněžínek. To jsou tři jména, která mají za úkol dostat Fnatic z největší krize v historii organizace.

První jmenovaný nahradí na toplane evropskou legendu Martina „Wunder“ Hansena. „Oscarinin přináší dominantní, carry styl na top lane, je hoden soupeřit s nejlepšími hráči LEC,“ stojí v oznámení organizace, jež poslala Španěla z akademie do hlavního týmu.

Na pozici supporta končí po jediném splitu Rúben „rhuckz“ Barbosa. Místo portugalského borce bude na botlane nastupovat Henk „Advienne“ Reijenga. Jeho situace je velice podobná té, v níž byl jeho předchůdce, jenž přišel z akademii jako zkušený hráč (co se týče věku).

Tomáš „Nightshare“ Kněžínek se vrací do Evropy. Poslední dvě sezóny působil v týmu Immortals, nejdříve jako hlava akademie, následně jako kouč hlavního celku. Po neúspěšném roce 2022, kdy skončil Nightshare s týmem na 9. a 10. místě, se cesty trenéra s organizací rozdělily.

Změna mety v jungli

Tomáše Kněžínka rozhodně nečeká jednoduchý úkol. Fnatic za sebou mají nejhorší split v historii organizace. Deváté místo znamenalo po třech týdnech konec a historicky první neúčast v play-off.

Fanoušci organizaci nevěří, nepřítelem číslo jedna je manažer Dardo. Získat si důvěru fanoušků nebude jednoduché, Nightshare před sebou má pořádný kus práce.

Kněžínek se ve Fnatic potká se po pěti letech v jednom týmu s Markem „Humanoid“ Brázdou, jehož trénoval v eSubě.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).