Přejít k hlavnímu obsahu

Hotovo, podepsáno. Hvězdné ADC se stává hráčem Vitality

2. 3. 2023 | 22:10 League of Legends Přestup
Elias „Upset“ Lipp se po krátké pauze znovu vrací do LEC. Německé ADC se dohodlo na přestupu do týmu Vitality, kde nahradilo Matúše „Neon“ Jakubčíka. Transfer znamená konec dvouletého spojení Upseta s organizací Fnatic.
Elias "Upset" Lipp
Elias "Upset" Lipp
Zdroj: Vitality (s povolením)

Spolupráce Luky „Perkz“ Perkoviće a Eliase „Upset“ Lippa je po dlouholetých námluvách realitou. Současný tým chorvatského midlanera totiž hledal náhradu za Matúše „Neon“ Jakubčíka na pozici ADC. Novým botlanerem se stal právě Upset.

Hráč považovaný za jedno z nejlepších evropských ADC byl v zimním splitu jen na lavičce Fnatic. Za svůj celek odmítal nastoupit a po dvou letech se ocitl mimo základní sestavu. Několikaměsíční pauzu využil k individuálnímu tréninku, na stole pak na konci února přistála nabídka z Vitality.

Český trenér

Teprve po dvou měsících se tak francouzská organizace loučí s Neonem. Slovenské ADC do týmu přestoupilo mimo jiné na základě loňských kvalitních výkonů v dresu Misfits. Formu si ale do nového domova nepřenesl, s Normanem „Kaiser“ Kaiserem patřil mezi horší evropské botlane.

Neon je se po příchodu německého hráče posouvá na lavičku. Najít angažmá v LEC bude náročné, vyloučená není pauza podobná té Upsetově.

Sestava Vitality pro jarní split LEC:

 Jižní Korea Kyeong „Photon“ Gyu-tae
 Čína Zhou „Bo“ Yang-Bo
 Chorvatsko Luka „Perkz“ Perković
 Německo Elias „Upset“ Lipp
 Německo Norman „Kaiser“ Kaiser

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).