Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvíce překvapivý přestup začátku roku? Zkušený Australan míří do Evropy

4. 3. 2023 | 17:51 Counter-Strike 2 Přestup
Německá organizace Sprout je po několika rošádách v soupisce opět kompletní. Po všemožných tahanicích z minulých dnů, kdy se po odstoupení dosavadního kapitána Ismaila „refrezh“ Aliho do aktivní soupisky vrátil Rasmus „Zyphon“ Nordfoss, našlo vedení zkušeného in-game leadera z Austrálie - Aarona „AZR“ Warda! Ten ale nebyl na seznamu kandidátů jediný.
Aaron „AZR“ Ward
Aaron „AZR“ Ward
Zdroj: HLTV.org

Okolo týmu Sprout, který se loni dokázal vyhrabat z neuspokojivých výsledků akvizicí Ismaila „refrezh“ Aliho a Rasmuse „Zyphon“ Nordfosse, je v posledních týdnech velmi rušno. Vše začalo na začátku roku, kdy byl dosavadní sniper Fritz „slaxz-“ Dietrich nahrazen rumunským sniperem Adrianem „XELLOW“ Guțăem. V užším hledáčku přitom už na konci minulého měl být i český ostrostřelec David „forsyy“ bílý.

Kýžené zlepšení výsledků se ale nedostavilo. Refrezh už nechtěl vést tým jako in-game leader, takže se přesunul na jinou pozici a na lavičku překvapivě zamířil zyphon. Najít ale bylo potřeba ten nejdůležitější článek. O náročnosti se přesvědčil Mikkel „⁠Maze⁠“ Sparvath, jehož štace ale skončila po pouhých dvou dnech.

Dále se měl na trénincích Sprout ukázat legendární Janusz „Snax“ Pogorzelski a údajně i mladík Rodion „fear“ Smyk. Žádná varianta ale nebyla ideální a do aktivní role se na čas přesunul trenér Danny „BERRY“ Krüger. Situace nakonec vyústila definitivním koncem refrezhe a návratem Zyphona do základní sestavy.

Teď už ale Sprout nového lídra hra konečně našli. Zalovili přitom do australských vod, odkud vytáhli Aarona „AZR“ Warda, známého hráče, na něhož by si zřejmě vzpomněla jen hrstka fanoušků. Od konce v EXTREMUM byl totiž rok a půl bez angažmá a krátce si zahrál jen za Encore, kde ale natrvalo nezakotvil.

Třicetiletý veterán patří mezi největší jmena oceánského regionu. Nejvíce proslul během působení v Renegades mezi lety 2015 až 2019, kdy jako kapitán dovedl tým do play-off IEM Katowice či berlínského StarLadder Majoru. Právem se tak řadil mezi nejlepší kapitány světa. Stejná sestava pokračovala v 100 Thieves, EXTREMUM byla již bez dnešní hvězdy G2 Justina „jks“ Savage konečná destinace Australanů.

AZR při výpomoci domácímu týmu Encore odehrál svůj poslední soutěžní zápas v září loňského roku. Před touto měsíční štací byl dlouhodobě aktivní naposledy ve druhé polovině roku 2021. Hvězdné statistiky se od něho čekat nemohou, Sprout by však měl pozvednout a vrátit zpět na správnou cestu.

Aktuální soupiska Sprout vypadá následovně:

 Dánsko Victor „Staehr“ Staehr
 Rumunsko Laurențiu „lauNX“ Țârlea
 Dánsko Rasmus „Zyphon“ Nordfoss
 Rumunsko Adrian „XELLOW“ Guță
 Austrálie Aaron „AZR“ Ward

 Dánsko Danny „BERRY“ Krüger (trenér)
 Dánsko  Ismail „refrezh“ Ali (na laviččce)

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.