Přejít k hlavnímu obsahu

Představení nového agenta! Gekko je prý moc OP, ale má roztomilé pokémony

5. 3. 2023 | 14:19 VALORANT Gaming
Za několik dní dorazí na servery agent s pořadovým číslem 22. Gekko bude plnit roli initiatora, přičemž má ve svému kitu několik „novinek“. Jeho odhalení doprovázel showmatch, ve kterém byla ihned vidět jeho síla. Zároveň ale i roztomilost malých potvůrek, kterých má plnou brašnu.
představení agenta Gekko
představení agenta Gekko
Zdroj: Riot Games

Po velkém odhalení, že letos hru obohatí hned tři postavy, už víme o jedné v podstatě vše. „Více než jeden“ Gekko uchvátil hráče nejen schopnostmi, ale hlavně jeho malými pomocníky. Vypadá to, že sám o sobě by si bez nich v obtížných situacích neporadil, ale od toho mu jsou po ruce. Je svým způsobem jedinečný a jediné dvě osoby, které si ho vyzkoušely, jsou z něj nadšené. Co jsou tedy jeho schopnosti, mazlíčci?

Dizzy (E)

Použitím této schopnosti Gekko vyšle své stvoření do vzduchu na průzkum neprobádané oblasti. Dizzy se nabije a případně vyšlehne plazmové výboje na nepřátele v přímé viditelnosti. Pokud se tak stane, je dotyčný plazmou jsou oslepen. Po použití schopnosti se Dizzy promění ve spící orb, který může Gekko po krátké době sebrat pro další nabití.

Wingman (Q)

Tento vynález uchvátil obecenstvo pravděpodobně nejvíce. Wingman je zvířátko pro hledání nepřátel a funguje na způsob Boombotu, jen nepříteli při kontaktu udělí stun. Jeho další funkce je ale ještě speciálnější. Gekko může použít Wingmana na položení nebo zneškodnění Spike. Gekko musí mít Spike ve svém inventáři, aby mohl se tak stalo, a opět ho může použít znovu, pokud jej sebere po proměně na spící orb.

Wingman
Wingman
Zdroj: Riot Games

Mosh Pit (C)

Tato schopnost funguje jako jakýsi granát. Gekko hodí Mosh Pit do oblasti, kterou je potřeba „vyčistit“ od nepřítel. Poškození bude uděleno až za tři sekundy, kdy Mosh Pit exploduje a zabije každého v dané oblasti.

Thrash (X)

Thrash je nejnebezpečnější potvůrka z celého arzenálu. Pokud jej Gekko vyšle, může ho ovládat, prozkoumávat s ním oblast, či dokonce zaútočit na nalezené nepřítele, které při zásahu znehybní po dobu 5 sekund. Exploze může zasáhnout i skupinku více agentů najednou. Po použití a přeměně na spící orb může být Thrash opět sebrán a být znovu použit po krátkém cooldownu.

Gekko do hry dorazí už ve středu, společně s Patchem 6.04 a novým Aktem. Ve hře už byl ale viděn při showmatchi, kde oslnil jak hráče, tak diváky. Rozhodně se máme na co těšit, brzké nerfy se však zdají nevyhnutelné.

Zdroj: Riot Games
Štítky: Valorant, Gekko
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.