Přejít k hlavnímu obsahu

Brazilská knihovna. Prázdné tribuny kazí dojem z parádního turnaje

5. 3. 2023 | 18:10 Counter-Strike 2 VALORANT Příběh
2:2, 11:3 ve prospěch LOUD. Brazilští diváci řádili, radovali se z parádního výkonu svého mančaftu. Jenže s postupným comebackem Fnatic připomínala atmosféra v São Paulu spíše knihovnu. A smutnou realitu završilo interview s vítězi, které probíhalo před vyprázdněným stadionem.
Yinsu a Boaster
Yinsu a Boaster
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Dvě mapy mělo finále luxusní atmosféru. LOUD mocně dotahovali manko. Fanoušci byli nadšení, skandovali, radovali se. Jejich podpora vyvrcholila na poslední mapě.

Brazilští oblíbenci vedli 11:3, byli blízko triumfu. Jenže Fnatic vyhráli následujících devět kol v řadě. Aréna se proměnila v knihovnu. Absolutní ticho. A když vítězní Evropané dávali pár minut po konci utkání rozhovor, tribuny zely prázdnotou. Smutný pohled. Ten ale nebyl k vidění poprvé.

Finále Majoru bez fanoušků

K situaci se na svém streamu vyjádřil také Tarik „tarik“ Celik. Ten streamoval kompletní turnaj, poslední dny strávil přímo v aréně. Když Brazilci vyhráli kolo, komentátora byla sotva slyšet. V opačném případě bylo často absolutní ticho.

„Myslím si, že brazilští fanoušci jsou úžasní, když hraje brazilský tým. Ale stává se tradicí, že stejnou podporu neukazují ostatním celkům,“ vyjádřil se oblíbený tvůrce.  Když zrovna nehrály brazilské mančafty, tribuny byly poloprázdné. 

„Turnaje se do Brazílie vracet nebudou, jestli to bude takhle dál. Je to docela smutné, nebudu lhát. Vítězný tým dává rozhovor v podstatě před nikým. Je strašidelné přemýšlet nad tím, jak by to vypadalo, kdyby nebyli LOUD ve finále,“ dodal tarik.

Problémy mělo i CS:GO

Tři zápasy s výbornou atmosférou, čtyři před takřka vyprázdněným publikem. Taková byla bilance CS:GO Majoru v Riu de Janeiru. Utkání jihoamerického týmu FURIA se odehrála před plnou Jeunesse Arenou, především čtvrtfinálový mač Brazilců proti NAVI se díky divákům zapsal do historie.

Jenže všechna ostatní čtvrtfinále i semifinále mezi Outsiders a MOUZ byla, co se týče návštěvnosti, tristní. „Jsou tam jen fanoušci FURIA, ne fanoušci Counter-Striku,“ znelo často na diskuzních fórech. Finálová série se odehrála před slušně zaplněnou halou, ale očekávání byla rozhodně větší.

Tohle by se na Tipsport MČR CS:GO nestalo! Zapojit se do letošní mistrovské sezóny i ty, kvalifikace běží.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).