Přejít k hlavnímu obsahu

Podvádění na turnaji o statisíce? Je to ostuda, stěžuje si ukrajinská hvězda

10. 3. 2023 | 12:10 Counter-Strike 2 Kauza
Další kauza je na světě. Viktor „sdy“ Orudzhev oblékající barvy Monte obvinil po finále European Pro League své soupeře z polského celku PALOMA z podvádění. Podle ukrajinského střelce využívali soupeři nepovolené programy a cheatovali. „Je to ostuda naší Counter-Strike scény a já nebudu mlčet,“ vyjádřil se Orudzhev k situaci na Twitteru.
Viktor "sdy" Orudzhev
Viktor "sdy" Orudzhev
Zdroj: BLAST Premier (s povolením)

V posledních letech se obvinění z cheatingu v Counter-Striku na profesionální scéně objevují jen zřídka. Flusha na tier 1 scéně jednoduše chybí...

I přes obecné uklidnění situace se ale stále objevují případy, kdy tým nebo hráč soupeře podezřívá. V případě Akuma se spojila takřka celá scéna, proti PALOMA se ohradil Viktor „sdy“ Orudzhev, bývalý reprezentant Natus Vincere.

Polský mančaft se proti ukrajinskému hráči postavil na turnaji EPL hned dvakrát, naposledy pak ve finále, které Monte s přehledem vyhráli 3:0. Sdy se ale musel vyjádřit k výkonu soupeře.

Zapoj se do kvalifikace

„Vyhráli jsme European Pro League a po jejím konci můžu tohle konečně napsat. Vy jako organizátor zápasů byste tým PALOMA/Permitta nikdy neměli zvát na svůj turnaj,“ozval se ostře Orudzhev. „Pokud analyzujete jejich dema, je každému rozumnému hráči jasné, že podvádějí. Doufám, že si proti nim nikdy nezahraji,“ přeje si sdy.

Na sociálních sítích sdílel klip, kde se podle něj hráči PALOMA prozradili. „Je to ostuda naší Counter-Strike scény a já nebudu mlčet,“ napsal rozhodně ukrajinský hráč.

Oficiálně nebyl podvod ze strany polského celku potvrzen.

Cheaterů se rozhodně nemusíš bát na Tipsport CS:GO Praha I. Pokud chceš vyzkoušet své štěstí a třeba se dostat až do hlavního turnaje, registruj se do jedné z posledních dvou otevřených kvalifikací a vyzvi ty nejlepší domácí celky.

Své rady novým mančaftům a hráčům dali také Michal „leckr“ Kadlíček a Filip „AJTT“ Dolenský. Rozhovor s nimi si můžeš přečíst na portálu PLAYzone.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).