Přejít k hlavnímu obsahu

Takhle si to NEOFRAG nepředstavoval. V EPL ale ještě není všechno ztraceno

11. 3. 2023 | 11:11 Counter-Strike 2 Turnaj
ESL Pro League nevychází OG podle představ. Světová osmička stále hraje bez Nemanji „nexa“ Isakoviće a s Nikolajem „niko“ Kristensenem jsou na pokraji vyřazení. Vděční mohou být za nově vzniklou Last Chance Stage, kde si stále mohou vybojovat postup do play-off.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: OG CS:GO

Skupina C ESL Pro League svým losem nabídla souboj čtyř evropských týmů proti celkům z Brazílie a Austrálie. Favorité na postup byli jasní, ale jak známe CS:GO, nikdy vše nejde přesně podle scénáře. Cesta OG započala proti 00NATION, kteří také nastupují bez svého in-game leadera Epitacia „TACO“ de Mela. Adam „NEOFRAG“ Zouhar patřil mezi nejlepší hráče, ačkoliv výhra 2:0 se rodila s obtížemi v prodloužení.

Ve druhém zápase proti Vitality si OG mohli s předstihem zajisti postup do vyřazovací fáze. Mathieu „ZywOo“ Herbaut ale zářil a vrátil evropskou sestavu zpátky na zem. Zlepšit si chuť chtěli OG proti paiN Gaming, ale Brazilci šli po výhře první mapy 16:14 do vedení. OG sice srovnali, ale scénář poslední mapy byl totožný. NEOFRAG dominoval, ale Felipe „skullz“ Medeiros byl proti. PaiN vítězí a OG mají poslední šanci.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Kromě OG se totiž skupina nevydařila ani Ninjas in Pyjamas, kteří spadli do Last Chance Stage po prohře nad Grayhound. Australané si tak dnes zahrají o třetí postupové místo proti paiN. OG oproti tomu večer musí porazit slavnou švédskou organizaci a v neděli skolit i posledního soupeře, který vzejde ze zbylého pavouka. Volné dva dny si naopak užívají FaZe a Vitality, jenž si postup zajistili už ve čtvrtek.

Sledujte nejlepší světový Counter-Strike na našem Twitchi a můžete si odnést hezký skin, týmový merch nebo třeba herní periferie. Pro možnost vyhrát stačí v informační sekci na kanále PLAYzoneCZ kliknout na „Connect with FACEIT for Drops“. Výhru až 10 000 bodů následně vyměníte za vysněnou odměnu.

ESL Pro League
ESL Pro League
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.