Přejít k hlavnímu obsahu

Zklamání jménem UNiTY. Game Pulse zaskočili favorita, nestačili ale na BRUTE

13. 3. 2023 | 09:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Otevřené kvalifikace jsou za námi a my známe kompletní dvanáctku týmů, kterých se bude týkat první velký turnaj sezóny. Osm z nich už o tomto víkendu čeká uzavřená kvalifikace, kde se bude hrát o čtyři sloty v hlavním turnaji. Kdo jako poslední zamířil do společnosti SINNERS?
Adam „w0lf“ Antoš
Adam „w0lf“ Antoš
Zdroj: BRUTE

Poslední otevřený kvalifikační turnaj si v neděli odpoledne nenechalo ujít 40 týmů. Z každé z osmi skupin tak do play-off postoupil ten, kdo za čtyři zápasy nenašel přemožitele. To se bohužel nepovedlo DNE Thunders, jinak žádná známá jména ve vyřazovacích bojích nechyběla. Nejvíce sledovaný byl tradičně tým UNiTY, který se s novými posilami chtěl po sobotním nezdaru oklepat a v neděli konečně zazářit.

Už ve čtvrtfinále se ale profesionální celek natrápil s MagyarRepre a zmar dokonala semifinálová porážka s Game Pulse. „Je to zklamání, o tom žádná. Na druhou stranu si stejně jako každý nově sestavený tým jdeme po dlouhodobých výsledcích. Momentálně jsme to hráli bez přípravy jak mix, nikoliv fulltime team. Momentálně můžu jen pogratulovat Game Pulse k výhře a jít trénovat,“ zhodnotil zápas talentovaný Lukáš „luke“ Vánský.

Bolestivé rozloučení s kvalifikacemi si zažili Sampi NEXT, kteří padli proti BRUTE jednoznačně 2:16. Dále nedokráčela ani akademie Entropiq Future, jenž s Andrejem „Adejis“ Kameništiakem v sestavě podlehla mixu Monšter. Ani tento tým však nestačil na BRUTE a složení finále o poslední postupový slot bylo známé. BRUTE dali zavzpomínat na úspěšné časy a mladá sestava ve finálovém boji porazila Game Pulse 2:1.

Uzavřená část kvalifikace je tímto uzavřená. V průběhu týdne se můžete těšit na los skupin, stejně jako na soupisky, ať víte, komu můžete fandit. Do hlavní fáze Tipsport CS:GO Praha doplní čtyři další týmy.

Obsazení hlavního turnaje
 Česká republika ENTERPRISE Česká republika Dynamo Eclot Česká republika Entropiq Česká republika Cryptova
 Česká republika Closed #1 Česká republika Closed #2 Česká republika Closed #3 Česká republika Closed #4
Obsazení uzavřené kvalifikace
 Česká republika SINNERS Slovensko Sampi.Tipsport Česká republika eSuba Česká republika Universe
 Česká republika Blasteri Česká republika SINNERS AC Česká republika SQ. AZZURA Česká republika BRUTE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.