Přejít k hlavnímu obsahu

Jak bude vypadat nový map pool? Na Source 2 enginu by neměl chybět Cobblestone

15. 3. 2023 | 09:04 Counter-Strike 2 Spekulace
Možná už tenhle týden se dočkáme první verze vysoce očekávaného CS:GO na Source 2 enginu. Kterých map se ale dočkáme? Dozná kompetitivní map pool velkých změn? Na druhou otázku bude odpověď ještě nějakou dobu neznámá, ale na tu první máme alespoň nějaký náhled.
Mapy v CS:GO
Mapy v CS:GO
Zdroj: Valve

Tři známí datamineři se v loňském roce několik měsíců v kuse soustředili na detailní sledování Steam profilů CS:GO vývojářů. V září byla bohužel jejich metoda znemožněna, a tak známe jen půl roku staré informace.

Celkově se vývojáři ukázali na sedmi mapách, které mají ve svém názvu příponu _s2. V té době šlo o jedno z vodítek, že se CS:GO na Source 2 enginu opravdu připravuje. Ze současných kompetitivních map jsou na seznamu Overpass a Inferno, některým pamětníkům ale udělá jistě radost i přítomnost mapy Cobblestone. Ostatní mapy nejsou příliš populární a jde spíše o pokrytí herních módů Hostage, Wingman a Arms Race.

U map s příponou _s2 se přitom očekává, že půjde o přepracované mapy s většími změnami. Od ukončení pozorování samozřejmě mohly přibýt další mapy, zatímco novější přírůstky Ancient a Anubis mohou být jen přesunuty na nový engine. Kdo na seznamu chybí, tak ale může stejně tak opustit map pool. Dočkáme se třeba odebrání Mirage a přijde například Tuscan, jak naznačují chystané kolekce a výplaty tvůrcům?

Ať už to dopadne jakkoliv, tak je určitě zajímavé zmínit možnost, že pokud má někdy přijít rozsáhlá obměna map poolu, je to právě teď. Obzvlášť pokud by se kvůli přechodu na S2 skutečně nekonal druhý letošní Major. Případné změny i samotný Source 2 engine navíc výrazně ovlivní sezónu Tipsport MČR CS:GO 2023!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.