Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší hráč planety? Vicemistr světa nemá v top lize konkurenci

16. 3. 2023 | 15:10 League of Legends Komentář
Nikdo mu nedokáže konkurovat. Ryu „Keria“ Min-seok v dosavadním průběhu jarního splitu LCK řádí a drtí jednoho soupeře za druhým. T1 jsou na prvním místě, již zmiňovaný support je nejlepším hráčem ligy a dost pravděpodobně i světa. Svou luxusní formu znovu potvrdil v sérii proti Dplus KIA, kde ukázal své umění s Threshem.
Ryu "Keria" Min-seok
Ryu "Keria" Min-seok
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

On nescriptuje, jen je jednoduše extrémně dobrý. Jeden z nejlepších v historii. Keriovi je teprve 20 let a už teď se zařazuje mezi top supporty, kteří kdy nastoupili na Summoner's Rift. V loňské sezóně hrál perfektně, teď přeřadil ještě na vyšší rychlost. Nikdo se mu nedokáže vyrovnat.

Není snad nic, v čem by Keria nepatřil mezi absolutní světovou špičku. Skillově je na jiném levelu, během trefování Thresh hooků dokáže zároveň perfektně callovat. Jeho vystupování a zápal jsou pro mnohé inspirací. „Je to vůbec fér? Enemy support se jmenuje Keria, můj ne, nemůžu vyhrát,“ prohásil s úžasem Marc „Caedrel“ Lamont. „Je nejtalentovanějším supportem v historii,“ dodal známý streamer a komentátor LEC.

Hvězda T1 je známá především díky svému Threshovi. MadLife má silného nástupce. Keria neustále ukazuje, že lepšího Threshe jsme ještě v profesionálním League of Legends dost možná neviděli. 

Nejhorší nováčci LEC

Není to jen Thresh, se kterým dokáže oblíbený hráč ovládnout server. V dosavadním průběhu jarního splitu LCK picknul Keria sedmnáct (17!) různých šampionů. S Nami nastoupil dvanáctkrát, se všemi ostatními má maximálně tři odehrané špíly. Ani v tomto ohledu nemá v nejvyšší korejské soutěži konkurenci.

V LCK vládne mimo jiné ještě jedné populární statistice. Po každé hře hlasují experti pro nejlepšího hráče. A právě Keria je před koncem základní části držitelem nejvíce POG (Player of the Game). Zvolen byl celkem ve dvanácti případech, jeho nejbližším následovníkem je jungler T1 Mun „Oner“  Hyeon-jun (1000 POG bodů - jedna výhra = 100 bodů).

Supporti v LCK
HráčHryWRKDAPOG
T1 Keria4180,5%6.81200
DK Kellin3868,4%7.4300
GEN Delight4067,5%5.8300
KT Lehends3961,5%3.8400
HLE Life4153,7%3.30
LSB Kael4452,3%3.8300

V LCK momentálně není lepšího hráče. Otázka je, jak si Keria povede v mezinárodní konkurenci a zda může být prohlašován za krále LoL.

To, že mu soupeři z LPL a dalších předních lig nedělají vrásky na čele, Keria předvedl již na loňském světovém šampionátu, kde podlehl až ve finále dalšímu korejskému celku DRX.

Momentálně lze jen těžko určit, kdo je doopravdy nejlepším na světě. Většina expertů se ale shodne právě na mladém Korejci. Pravdu ukáže až MSI.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).