Přejít k hlavnímu obsahu

Skarner je zpátky? Nepopulární šampion se dočká velikých změn

18. 3. 2023 | 19:17 League of Legends Preview
Jedním z šampionů, na nějž se letos vývojáři z Riot Games zaměřují, je Skarner. Zapomenutá postava se dočká hned několika novinek, tou hlavní bude upravená ultimátní schopnost. Kromě gameplaye se změní i Skarnerův příběh a vizuál. Přerostlý škorpion vzhledově zaostává a samotní hráči si jej zvolili jako dalšího upraveného šampiona. Více informací sdílel v dev blogu Lexi „Riot Lexical“ Gao, product manager Riot Games.
Skarner
Skarner
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Změny v gameplayi

Přiběhne škorpion, napíchne svou oběť a odvede ji do temnoty. Tak doposud fungovala Skarnerova utlimátka. Vybral si jednoho soupeře, použil na něj R a odvezl si jej, kam potřeboval.

Vývojářům se tento skill zamlouval, nebyl ale úplně dokonalý. A tady přichází ta nejzajímavější ze všech změn. Impale, ultimátní Skarnerova schopnost, bude fungovat na více nepřátel jako AOE a stane se tak silným nástrojem v teamfightech.

„Impale je velice efektivní, ale ne vždy uspokojivý,“ přibližuje Gao důvody, které vedly Riot Games ke změnám v gameplayi.

Nejlepší hráč světa?

Vizuální update

Krystal a Skarner. Kombinace, která je dlouhé roky součástí League of Legends, bude brzy minulostí. „Cítili jsme, že soustředit se nadále na krystalovou tématiku by bylo příliš problematické a zvláštní,“ komentuje vývojář Skarnerův nový vzhled. „Držet jej v tématice, která nebyla památná ani zajímavá, se nezdálo být tím správným přístupem pro jeho rework,“ dodává Riot Lexical.

Svůj názor na Skarnera dali hráči jasně najevo. Sami jej zvolili dalším šampionem, jenž by měl dostat VGU. V průzkumech se pak Skarner umístil na posledním místě hned v několika kategoriích (např. vizuál, oblíbenost a osobnost).

Příběh a osobnost - Skarner z Ixtalu

Skarner se od ostatních příšer liší v jedné podstatné věci. Nezabíjí bezmyšlenkovitě vše kolem sebe. Je to velice inteligentní jedinec. „Jeho příběh má v sobě jistou vznešenost, která ho opravdu odlišuje od některých jiných monster ve hře,“ potvrzuje Lexical.

Druh Brackern bude se Skarnerovým VGU přetvořen. „Zkoumáme možnost, že naučili první Ixtalijce ovládat zemský živel, a také možnost, že postavili první arkologii. Tím by se Brackernové stali v Ixtalu uctívaným druhem, hluboce spjatým s původem a historií regionu,“ přibližuje Gao původ šampiona, jenž momentálně žije v Shurimě.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).