Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo doplní složení prvního velkého turnaje sezóny? Kvalifikace dnes vrcholí

19. 3. 2023 | 12:10 Counter-Strike 2 Preview
Tipsport CS:GO Praha zná po sobotním dni šest svých účastníků. Poslední dva sloty se budou rozdávat v neděli, kdy finišuje uzavřená kvalifikace. Kdo v dosavadním dění jednou vyhrál a jednou prohrál, tak má nyní jedinečnou šanci. Na zaváhání a slabou formu už není prostor.
outex a matys
outex a matys
Zdroj: SINNERS / Sampi.Tipsport

Sobotní skupinu B jednoznačně opanovali eEriness, kteří hladce skolili Universe i SINNERS Academy. Oba tyto týmy pro změnu vyřadily eSubu a dnes budou mít příležitost si vybojovat druhé postupové místo.

Před turnajem byli větším favoritem na postup Universe, bookmakeři i sázkaři to ale nyní vidí naopak. Universe se spoléhají sehrané jádro a silné individuality, především Matěj „stinx“ Štorek byl v předchozích zápasech při chuti. Proti eSubě se však až nečekaně zapotili, důležitá tak bude i nálada uvnitř týmu.

SINNERS AC to z akademií dotáhli suverénně nejdále a nyní mají před sebou velkou příležitost. Proti eEriness bohužel prohráli rozdílem několika tříd, kvůli čemuž se složitě hledají sobotní pozitiva. Nedělní soupeř by jim mohl sedět. Nehrají sice v kompletním složení, ale Peter „naturaL“ Turčan je ideální záplata.

UniverseSINNERS AC
 Česká republika stinx
 Slovensko Feki
 Slovensko OxidE
 Česká republika suplicK
 Česká republika fernyx
 Slovensko B0R0
 Slovensko outex
 Slovensko fino
 Česká republika majky
 Slovensko naturaL
Kurzy na vítěze
3.21 x 1.30

Druhý zápas má oproti tomu favorita jasného. Sampi.Tipsport byli spolu se SINNERS pasováni do role jasného kandidáta na postup, ve vzájemném zápase však padli na třetí mapě a musí hrát i v neděli.

Sampi mají na papíře opravdu silnou soupisku, která by měla bojovat o medaile. Týmový start je pomalejší, ačkoliv hráči kalibru Matúše „matys“ Šimka předvádějí výtečnou individuální formu. Zapadnout do sebe jen musí herní styly jednotlivých hráčů, aby tým využil svůj plný potenciál. Přijde to už na tomhle turnaji?

BRUTE v pátečním BO1 duelu Sampi.Tipsport potrápili a udělili jim 12 bodů. Do odvety tak půjdou s čistou hlavou a nadějí, že nebudou hrát druhé housle. Tým nespoléhá na jeden faktor, působí jako sehraný celek z druhého sledu. Ubojovanou výhrou nad GLORE si neděli vysloužili a jako outsider nemají co ztratit.

Sampi.TipsportBRUTE
 Slovensko MATYS
 Slovensko sAvana1
 Slovensko T4gg3D
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Frixos
 Česká republika W0LF
 Česká republika warden
 Česká republika pal0o
 Slovensko SiKO
Kurzy na vítěze
1.05 x 7.77
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.