Přejít k hlavnímu obsahu

Tipsport CS:GO Praha je kompletní. SINNERS AC ani Sampi.Tipsport nezaváhali

19. 3. 2023 | 17:56 Counter-Strike 2 Live coverage
Postup na první velký turnaj sezóny si už vybojovali SINNERS a eEriness, o poslední dva sloty se bude hrát v neděli. Universe nejprve vyzvou SINNERS AC a následně budou Sampi.Tipsport odolávat BRUTE. Vrchol uzavřené kvalifikace sledujte na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
Týmy pro nedělní program
Týmy pro nedělní program
Zdroj: PLAYzone

Sampi.Tipsport vs. BRUTE – 2:0 (16:4 Inferno, 16:7 Nuke)

Sampi.Tipsport se nejspíše dívali na druhou mapu předchozího duelu, protože byli stejně dominantní. Hráli zodpovědně a soupeře nechtěli pustit do hry. Když už jednou prohráli kolo, vzali si pauzu. Přesně taková jízda se od nové sestavy Sampi očekává a BRUTE budou muset zabrat, jestli chtějí jiný průběh druhé mapy.

O ten se pokusili hned na začátku Nuke, ale v šestém kole Sampi.Tipsport srovnali a poté kontrolovaně navyšovali svůj náskok. Polovinu sice BRUTE ukončili vyhraným kolem, v součtu se ale zmohli jen na o tři body více než na Infernu. Dominik „blogg1s“ Janita neuvěřitelnými 43 killy poslal Sampi do skupinové fáze.

SINNERS AC vs. Universe – 2:0 (16:11 Overpass, 16:3 Inferno)

Také třetí soupeř Universe si vybral Overpass a volba se to ukázala být dobrá. Především díky sérii šesti bodů v řadě SINNERS Academy ovládli útočnou stranu a za vedením v sérii si šli jasně i ve druhé polovině. Na 14 bodech se sice zasekli, protože Matěj „stinx“ Štorek nastřílel 31 killů, ale výhru si už utéct nenechali.

Na Infernu se očekával vyrovnanější průběh, protože Universe se na něm v sobotu zachránili, realita byla ale přesně opačná. Pouze Michal „fernyx“ Netík držel se soupeřem krok, diváci byli i svědky skóre 0:11. SINNERS AC měli druhou mapu jasně pod kontrolou a po boku A-týmu se představí na turnaji Tipsport CS:GO Praha.

Papírové předpoklady se zatím nepletly, největší favorité svých skupin uspěli, stejně jako vypadli jedni z největších outsiderů. Všichni ostatní jsou ale po jedné výhře a jedné prohře stále ve hře o postup. SINNERS Academy jsou však oproti původním odhadům proti Universe favorizováni, na fanoušky čeká vyrovnaný zápas. Sampi.Tipsport naopak BRUTE již potkali a oba dobře vědí, co od svého soupeře mohou čekat.

Nedělní harmonogram:

UniverseSINNERS ACSampi.TipsportBRUTE
 Česká republika stinx
 Slovensko Feki
 Slovensko OxidE
 Česká republika suplicK
 Česká republika fernyx
 Slovensko B0R0
 Slovensko outex
 Slovensko fino
 Česká republika majky
 Slovensko naturaL
 Slovensko MATYS
 Slovensko sAvana1
 Slovensko T4gg3D
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Frixos
 Česká republika W0LF
 Česká republika warden
 Česká republika pal0o
 Slovensko SiKO
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.