Přejít k hlavnímu obsahu

Konec Heroic? Organizace se potýká s finančními problémy

21. 3. 2023 | 21:30 Counter-Strike 2 Spekulace
Ekonomická krize, která trápí stovky milionů lidí, se dostává i do světa esportu. Jednou z organizací, která v zákulisí nezažívá příznivé chvíle, je Heroic. Finanční problémy se prohlubují, tým svolal krizový mítink.
Heroic slaví vítězství
Heroic slaví vítězství
Zdroj: Twitter BLAST

Ač to především díky úspěšné CS:GO sekci nemusí vypadat, podle zprávy z portálu Pley.gg zaslala 30. ledna organizace všem svým akcionářům oznámení o svolání mimořádné schůze. Vehementně se snaží získat finance na další provoz.

Investoři byli obeznámeni s tím, že Heroic potřebují 7,5 milionu amerických dolarů (cca 165 milionů korun), aby mohli udržet obchodní činnost až do konce roku 2025, z toho navíc hned 1 milion dolarů (cca 22 milionů korun) do letošního  léta. Od vstupu na burzu v únoru 2021, kdy organizaci odkoupila norská společnost Omaken Esports, navíc spadly ceny jejich akcií na pouhé haléře. Na počátku stála jedna akcie 1,85 dolarů, teď je k sehnání za 0,075 USD!

V roce 2021 zaznamenali Heroic ztrátu 25 milionů, výroční zpráva za loňský rok ještě zveřejněna nebyla, ale dá se předpokládat, že deficit bude ještě vyšší. Organizace hledá řešení, jak ztráty stáhnout. Žádné východisko však ještě představeno nebylo.

Zda budou mít finanční omezení nějaký dopad na úspěšnou sekci v CS:GO, která je aktuálně na druhém místě světového žebříčku a v současné době soutěží v 17. sezóně ESL Pro League, zatím není známo. Další mimořádná schůze byla svolána až na 27. března.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.