Přejít k hlavnímu obsahu

Deset týmů na dvou místech? V LEC může nastat šílená situace

24. 3. 2023 | 11:20 League of Legends Preview
Je to obrovsky nepravděpodobné, ale teoreticky možné. První část jarního splitu LEC by mohla skončit dvěma remízami mezi pěti celky. Deset týmů by dělila jedna jediná výhra. Informaci i se všemi potřebnými výsledky v posledním týdnu sdílel slavný komentátor Trevor „Quickshot“ Henry.
Nastane šílená situace?
Nastane šílená situace?
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Tiebreakery v LEC nejsou žádná novinka. Evropská liga je známá svou vyrovnaností a potřebou rozhodujících špílů mezi celky, jež mají na konci základní části shodný počet výher.

Extrémní scénář se může naplnit během posledního víkendu LEC. Podle Henryho se totiž desítka týmu může srovnat v rozmezí dvou vítězství. První polovina tabulky se skóre 5-4, druhá s výsledným 4-5.

Mezi výsledky, jež by se musely stát skutečností, aby nastala neuvěřitelná situace, je například triumf Team Heretics nad Vitality nebo Fnatic nad silnými G2. Pravděpodobnost dvojitého tiebreakeru je extrémně malá, ale stále existuje. Pravidla tiebreakerů mezi pěti týmy jsou podle Quickshota extrémně složitá a nemá cenu je rozebírat.

Nejlepší hráč planety?

Druhý týden LEC

Vítězem druhého týdne úvodní fáze LEC byli Fnatic. Tým, jenž měl v jednu chvíli skóre 0-4, se v neděli zvedl a překvapil. Po výhře nad Excel si vyšlápl na KOI a předvedl velice kvalitní výkon. Dva triumfy si zatím připsali ještě ExcelMAD Lions a Team Heretics.

Na druhém konci tabulky, tedy na jejím vrcholu, se také nachází hned čtyři mančafty. Titul neporaženého týmu ztratili během druhého hracího týdne Vitality a SK Gaming. Včelky tvrdě narazily v zápase týdne proti G2SK Gaming si první prohru připsali ve vzájemném souboji právě s VIT.

Střed tabulky stráží se shodným skóre 3-3 Astralis a KOI. Dánská organizace si po dvou prohrách v řadě výrazně pomohla překvapivým vítězstvím na Vitality, naopak KOI propadli s Fnatic.

Třetí týden rozhodne o všem. Úvodní zápas je na programu v sobotu od 18:00. Zápasy LEC je možné sledovat tradičně na Twitch kanále LEC či s českým komentářem na HITPOINTCZ.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).