Přejít k hlavnímu obsahu

Přišli z kvalifikace, ale outsideři to nejsou. Pátek slibuje skupinu smrti

24. 3. 2023 | 11:50 Counter-Strike 2 Preview
ENTERPRISE v rozstřelu postoupili na úkor SINNERS, Entropiq zase díky výhře nad Sampi.Tipsport. Oba celky, které však také patří mezi nejužší česko-slovenskou špičku, si tak museli projít nevyzpytatelnou kvalifikací. V ní ale nezaváhaly a jsou připraveny se pomstít. Ve skupině smrti si celé kvarteto už v pátek prožije ostrý start do letošní sezóny Tipsport CS:GO.
SINNERS a Sampi.Tipsport doplňují skupinu s ENTERPRISE a Entropiq
SINNERS a Sampi.Tipsport doplňují skupinu s ENTERPRISE a Entropiq
Zdroj: Sampi / SINNERS

Pátek až neděle budou ve znamení skupinové fáze Tipsport CS:GO Praha. První den nabídne čtyři zápasy skupiny A, po kterých budeme znát prvního semifinalistu a také první vypadnuvší celek. V sobotu se zaměříme na stejnou porci a program ze skupiny B, nedělní odpoledne pak vše uzavře decidery o všechno.

V páteční skupině A se utkají čtyři elitní celky, pojďme si je tak představit skrze úvodní zápasové dvojice.

EntropiqSINNERS
 Česká republika AJTT
 Česká republika MoriiSko
 Slovensko Rutk0
 Polsko snatchie
 Německo red
 Česká republika beastik
 Česká republika SHOCK
 Česká republika ZEDKO
 Česká republika oskar
 Česká republika KWERTZZ
Vítěz: 2.41Vítěz: 1.50

Pro oba týmy úvodního duelu turnaje bude Tipsport CS:GO Praha velkou zkouškou. Entropiq se po představení třech nových posil nepodařilo postoupit do ESEA Advanced a zatím neuspěli ani v žádném turnaji pokrytém na HLTV.org. Po dvou měsících tvrdého drilu už potřebují začít sklízet plody své práce.

SINNERS naopak teprve před pár dny konečně našli trvalého pátého hráče, Simon „KWERTZZ“ Horák bude mít navíc proti svému loňskému působišti extra motivaci. Zajímavý tenhle BO1 šlágr bude také z pohledu sniperů, protože Tomáš „oskar“ Šťastný i Michał „snatchie“ Rudzki patří mezi snipery světové úrovně.

Hříšníci jsou i přes postoupení z uzavřené kvalifikace bookmakery pasováni na největšího favorita skupiny i celého turnaje, očekávat ale můžeme vyrovnaný boj. Výhra v prvním kole, které odstartuje ve 13:00, může být na cestě do play-off klíčová, protože poražený tým poté bude muset zvládnout dvě těžké BO3 série. 

ENTERPRISESampi.Tipsport
 Slovensko system
 Česká republika leckr
 Česká republika zur1s
 Česká republika Pechyn
 Slovensko M1key
 Slovensko MATYS
 Slovensko sAvana1
 Slovensko T4gg3D
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s
Vítěz: 1.62Vítěz: 2.15

ENTERPRISE poskládali svoji sestavu jako poslední, ale už při rozstřelu ukázali, že čekání se vyplatilo. Ani jednou totiž nezaváhali a hladce přehráli i SINNERS. Z původní sestavy přitom zůstal jen Tomáš „system“ Zemko, vše ostatní bylo potřeba vybudovat kolem ostříleného in-game leadera Michala „leckr“ Kadlíčka.

Sampi.Tipsport chtějí dát zapomenout na nenaplněné loňské ambice a za tímto cílem sestavu jen vhodně doplnili dvěma posilami. Dominik „blogg1s“ Janita byl vysoce chtěným artiklem a jako volný hráč si vybral Sampi, role AWP by se bez něj lepila jen těžko. Erik „The eLiVe“ Sith je zase prototypem ideálního callera.

Motivace jsou různé, ale obecně bude pro oba celky vstup do mistrovské sezóny důležitým momentem, který potřebují zvládnout. Tváří v tvář se opět potkají kamarádi leckr a blogg1s, The eLiVe vyzve bývalého zaměstnavatele, ale v první řadě chtějí oba celky do play-off. Bookmakeři favorizují spíše ENTERPRISE.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.