Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední čtyři přeživší. Semifinále EPL přinese i souboj NAVI a FaZe

25. 3. 2023 | 14:30 Counter-Strike 2 Preview
Sedmnáctá sezóna ESL Pro League, která byla rozšířena na celkem 32 týmů, nabídla opět to nejlepší, co může současný Counter-Strike nabídnout. Překvapení, zvraty, ale také zmar a smutek. Nyní před branami finále stojí poslední čtveřice týmů. Kdo z nich se za ně dostane můžete sledovat od 15:30 na Twitch kanále PLAYzoneUP.
Electronic na EPL 17
Electronic na EPL 17
Zdroj: ESL | Helena Kristiansson (s povolením)

Rozšířený herní formát letošního turnajového maratonu v podobě ESL Pro League Season 17 nabídl skutečně velkou dávku prvotřídního Counter-Striku. Na začátku stálo hned 32 týmů z celého světa. Nyní před branami finále stojí pouze poslední čtyři, šampion může být pouze jeden.

Hned první semifinále nabídne velmi zajímavé klání dvou celků, které teprve před pár týdny představily své nové akvizice. Cloud9 si po nepovedeném IEM Katowice přišli spravit chuť, což dokazovali nejen ve skupině, ale rovněž v play-off.

Tým pod taktovkou Vladislava „nafany“ Gorshkova udolal na třech mapách Davida „frozen“ Čerňanského a jeho MOUZ. Jejich soupeřem jsou v semifinále ENCE, jedno z největších překvapení celého turnaje. Evropský mix sice ve skupinové fázi jednou prohrál, ovšem v play-off si nejprve dokázal hravě poradit s nejlepším týmem světa G2 a následně také s Vitality.

Zápas mezi Cloud9 a ENCE začíná v 15:30.

Soutěž o sluchátka DEV1S
Soutěž o sluchátka DEV1S
: PLAYzone

NAVI vs. Faze

Druhé semifinále bylo o poznání předvídatelnější než to předešlé. Jejími účastníky totiž jsou jedny z nejlepších týmů posledních dvou let Natus Vincere a FaZe, které na server nastoupí v 19:00.

Oba týmy neprošly skupinami úplně hladce, a jejich pouť v play-off tak byla o něco delší. Ani jeden z nich však v poslední fázi celého turnaje neklopýtnul. Natus Vincere si nejprve poradili s Brazilci z 00NATION, pak s Major šampiony z Outsiders a nakonec i s dánskými Heroic.

FaZe měli cestu o jeden zápas kratší a papírově také lehčí. Na cestě do semifinále totiž narazili na FURII a následně FORZE, kteří překvapivě ovládli svou skupinu.

Fandi na PLAYzone streamu!

Sledováním nejlepšího světového Counter-Striku na našem Twitch kanále si můžete přijít na hezký skin, týmový merch nebo herní periferie. Pro možnost vyhrát stačí v informační sekci pod streamem na Twitchi kliknout na „Connect with FACEIT for Drops“.

Výhru až 10 000 bodů vyměníte za vysněnou odměnu. Soutěžit budeme také o parádní sluchátka DEV1S Soundhack, takže neváhej dorazit.

ESL Pro League
ESL Pro League
Foto: PLAYzone
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.