Přejít k hlavnímu obsahu

Streamer pomáhá. Ujel stovky kilometrů na kole a vybral miliony na charitu

28. 3. 2023 | 12:20 Lifestyle
Streamer CDawgVA uspořádal charitativní stream, jehož cílem bylo vybrat 500 000 dolarů (téměř 11 milionu korun) ve formě Cyclethonu. Program akce byl jasný - dokud nevybere cílovou částku, bude dál šlapat. Dohromady ujel streamer 900 kilometrů napříč Japonskem za 9 dní a vybral více než 12 milionů korun.
CDawgVA charitativní stream
CDawgVA charitativní stream
Zdroj: Twitch.tv

Čím dál častěji věnují tvůrci obsahu na internetu značnou část svých výdělků na dobrou věc. Nedávno přispěl velikým darem také streamer Connor „CDawgVA“ Colquhoun, jenž svou 900kilometrovou jízdou na kole vydělal neuvěřitelných 12 milionů korun!

Ty následně daroval nadaci Immune Deficiency Foundation, jež „zlepšuje diagnózu, léčbu a kvalitu života lidí postižených primární imunodeficiencí“.

Cíl byl nastaven na zhruba 11 milionů a diváci jej dosáhli hned devátý den sbírky.

 „Upřímně to pro nás bylo opravdu fyzicky náročné a posunulo nás to k našim limitům, zvládli jsme to a vybrali jsme neskutečnou sumu peněz,“ vyjádřil se Connor ve svém příspěvku na Twitteru. „Rozhodně nejlepší komunita, které jsem kdy byl součástí, moc děkuji,“ dodal.

Svoji cestu započal v japonském městě Fukuoka, odkud se vydal na cestu kolem ostrova Kjúšú na kole. Každý druhý den jej doprovázeli také AbroadinJapan a PremierTwo, jeho kolegové z Twitche a YouTube. Jakmile Colquhoun dorazil do cílové destinace Kitakyushu, padl na zem vyčerpáním.