Přejít k hlavnímu obsahu

Konec TSM? Slavná organizace má po deseti letech skončit v LCS

1. 4. 2023 | 09:22 League of Legends Spekulace
Pro nejslavnější tým v historii amerického League of Legends bude rok 2023 podle všeho posledním mezi elitou. Portál sportsbusinessjournal.com přišel v pátek s informací, že organizace TSM pozastaví většinu svých esportových aktivit a nabídne zájemcům své místo v LCS. Skončila by tak desetiletá pouť legendárního mančaftu, jenž sedmkrát ovládl nejvyšší americkou soutěž.
TSM podle posledních informací končí v LCS
TSM podle posledních informací končí v LCS
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Jen málokterá esportová organizace má ve světe takové jméno. Pokřiky „TSM“ byly slyšet po celém světě. Americký celek ani nemusel hrát a halou se rozléhal jejich název. Všichni věděli, kdo jsou TSM.

Příběh týmu se ale podle všeho blíží ke svému konci. Miliardové spojení s kryptoburzou FPX mělo zajistit organizaci světlou budoucnost. Jenže následoval krach, konec partnerství a finanční problémy.

TSM uklidňovali své fanoušky. Organizace prý měla stabilní příjmy a stála na pevných základech.

„Krásný rok 2023“ byl spíše zbožným přáním, než reálnou predikcí. Stačily totiž jen tři měsíce a situace vypadá pro TSM bídně.

Pozastavení aktivit by se mělo týkat největších titulů. Apex Legends, VALORANT i Fortnite se dle všeho rozloučí se slavnou značkou. Největším šokem však bude pravděpodobný odchod TSM z amerického LCS a nejvyšší úrovně League of Legends.

Organizace byla součástí vůbec prvního světového šampionátu. Na Worlds se celkem podívala osmkrát. V sedmi případech vyhrála NA LCS. Světu dala spoustu hvězd včetně Bjergsena, Dyruse nebo WildTurtla. Další jména s největší pravděpodobností v nejbližší době nepřidá.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).