Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší apríl, který ale není apríl. FURIA nestačila na B-tým amerického celku!

1. 4. 2023 | 12:53 Counter-Strike 2 Reportáž
Dnešní den je plný vtípků, lehce uvěřitelných i těch zcela jednoznačných. Výsledek nočního zápasu BLAST Premier Spring Showdown ale všechny šokoval a jen těžko se mu věřilo. Prohra FURIE se dá srovnat s nedávnou překvapivou porážkou týmu Liquid proti Rare Atom z Číny.
Jadan „HexT“ Postma
Jadan „HexT“ Postma
Zdroj: ESL / Helena Kristiansson

Bez jakéhokoliv přehánění se dá říct, že Evil Geniuses jsou na poli CS:GO lehce pro smích. Představili ambiciózní projekt tří sestav s patnácti profesionálními hráči, ale žádné ovoce to nesklízí. Naopak ve všech soutěžích, do kterých mají pozvánky, končí povětšinou poslední. Jejich série je až neuvěřitelná.

Nyní to ale vypadá, že by se mohlo začít blýskat na lepší časy, nebo minimálně v to budou američtí fanoušci věřit. EG totiž do BLAST Premier Showdown vyslali svůj B-tým Black, který nedávno posílil Paytyn „junior“ Johnson a z hlavní sestavy se do něj vrátil Jadan „HexT“ Postma. Obměněná pětice přitom už předtím vybojovala postup na ESL Challenger Melbourne a svého času nejnadějnější americký sniper opět řádil.

Vyhraj CS:GO skin u nás na Instagramu
Vyhraj CS:GO skin u nás na Instagramu
Foto: PLAYzone

Právě v Showdownu přitom dnes v noci EG Black vybojovali svoji nejcennější výhru. K nevíře brazilských příznivců na ně totiž nestačila FURIA, ačkoliv do BO3 série vstoupila vítězně a na rozhodující mapě dokonce vedla 13:6. Brazilci ale zahodili výborně rozehrané kolo, jejich hra se rozpadla jako domeček z karet a EG Black vyhráli 10 bodů v řadě. Junior přitom v zápase nasbíral neuvěřitelné K/D ratio 2.0 za skóre 72:36.

Aby toho ale nebylo málo, tak aprílový den dokonala ještě jedna důležitá informace k nadcházejícímu NA RMR turnaji. Tam se hlavní tým Evil Geniuses sice nedokázal kvalifikovat, dnes ovšem vyplavalo na povrch, že dva hráči Detonate nemohou do Mexika odcestovat a jejich slot tak případně prvnímu týmu pod čarou, což jsou EG. Americký celek tak během několika hodin zažil dva zázraky. Nakopnou je k lepším časům?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.