Přejít k hlavnímu obsahu

Králové statistik se utkají tváří v tvář! Který hvězdný sniper dotáhne svůj tým k medaili?

7. 4. 2023 | 09:40 Counter-Strike 2 MČR
Druhou semifinálovou dvojici Tipsport CS:GO Praha utvoří Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport. Oba týmy jsou žhavými aspiranty na medaili, ačkoliv jejich cesty do play-off byly zcela odlišné. Ve Vodafone PLAYzone Areně se oba celky utkají o postup do finále WB v pátek od 17:00.
anarkez vs. blogg1s
anarkez vs. blogg1s
Zdroj: Dynamo Eclot / Sampi.Tipsport

Ačkoliv Dynamo Eclot před letoškem udělalo jediný zásah do sestavy, tak hledání ideálního snipera se zdálo nekonečné. Když nedopadla jednání s Davidem „forsyy“ Bílým, tak se pardubický celek vydal evropskou cestou. Guy „anarkez“ Trachtman se okamžitě zařadil mezi největší hvězdy, ve skupinové fázi byl k nezastavení. Druhým přírůstkem DNE je Pavel „replay“ Vaněk, který se po konci v Cryptově věnuje analýze.

Sampi.Tipsport před novou sezónou vyměnili hráče dva, v obou případech přišly velké žádané hvězdy. Dominik „blogg1s“ Janita nadobro vyřešil věčnou otázku hlavního snipera, a navíc přišel zadarmo, Erik „The eLiVe“ Sith pak rozvázal ruce hlavní hvězdě Matúši „matys“ Šimkovi. Na papíře tak mají Sampi kádr plný hvězd, který by měl mířit i za hranice. Nejprve však musí přijít domácí úspěch, ideálně už o víkendu.

Dynamo Eclot vs. Sampi.Tipsport
Dynamo Eclot vs. Sampi.Tipsport
Foto: Tipsport

Dynamo Eclot si loni z Tipsport MČR CS:GO odneslo bronzové medaile a letos se chce posunout ještě výše. Start do sezóny ale nemá tak vydařený, v HLTV žebříčku spadlo až na 120. pozici a zatím čeká na první letošní mezinárodní úspěch. Sampi.Tipsport jsou naopak v pozici, kdy po nevydařené sezóně by se rádi dostali právě na úroveň DNE. Světová tažení zatím úspěchy nepřináší, doma to ale může být jiná káva.

V přímém srovnání obou celků se vypsané kurzy ze začátku pohybovaly na podobné hladině, ale postupem času začalo být více favorizované Dynamo Eclot. U sázek na celkového vítěze se naopak kurzy blíží k sobě, protože Sampi původně patřili mezi outsidery. Z jediném střetnutí aktuálních sestav v rozstřelu vyšlo vítězně DNE 16:12. Jediné loňské střetnutí přineslo pardubickému celku titul mistrů Tipsport CS:GO Online.

Celkový vítěz Tipsport CS:GO Praha
Celkový vítěz Tipsport CS:GO Praha
Foto: Tipsport

Dynamo Eclot prochází turnajem zatím nejsuverénněji ze všech týmů. Porážku nepoznalo v rozstřelu ani ve skupinové fázi, kterou dokonce prošlo se ztrátou pouhých 18 kol. Není tedy divu, že ve skupině dosáhl anarkez neuvěřitelného K/D 2,33. Sampi.Tipsport si naopak už prošli těžkými zkouškami, když dvakrát sebrali mapu SINNERS a dokázali postoupit na úkor Entropiq a ENTERPRISE z obávané skupiny smrti.

Jedním z nejklíčovějších faktorů semifinálového duelu bude forma obou sniperů, případně adaptace soupeřů na jejich hru. Ve skupinách ovládli statistiky a táhnout své týmy budou chtít i v play-off. K blogg1sovi se na jedné straně přidá matys, anarkeze bude sekundovat Martin „Dytor“ Handl. Tahle úderná dua bude radost sledovat, stejně jako odlišnou týmovou hru obou celků, které spolu nemají dlouhou historii.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.