Přejít k hlavnímu obsahu

Konečně změna? Riot slibuje řešení problému se smurfy

12. 4. 2023 | 18:05 League of Legends Gaming
Smurfing. Dlouhodobý problém League of Legends trápí hráče i ve třinácté sezóně. Jednotlivci, kteří hrají na účtech nižší úrovně často kazí zážitek ostatním. „Tvrdě pracujeme na zmírnění tohoto chování ve všech oblastech kompetitivního prostředí,“ ujišťuje hráče na Redditu jeden z vývojářů.
League of Legends
League of Legends
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Není to nic příjemného. Když se hráči v nižších divizích připojí do zápasu a na druhé straně stojí smurf. Šance jsou pramalé, často je rozdíl ve skillu příliš velký. A vyřešit se tento problém takřka nedá.

V drtivé většině případů totiž smurfové vyváznou ze zápasů bez potrestání. Dál vesele kazí hru ostatním, získávají jednoduchá vítězství a postupují žebříčkem výš. Detekce smurfů není jednoduchá, Riot Games ale údajně pracují na systému, který by měl problém alespoň částečně vyřešit.

Riot Siraris se zapojil do diskuze na Redditu, kde hráči řešili právě vzrůstající počet smurfů ve svých utkáních. Od začátku sezóny se podle nich objevuje mnohem více levelů 30 a smurfů obecně.

„Ano, podobná zkušenost je hrozná,“ souhlasí s diskutujícími zaměstnanec Riot Games. Společnost stojící za jedním z nejhranějších titulů planety prý pracuje na řešení. „Nemůžu být konkrétní, ale v blízké budoucnosti přijdou úpravy,“ komentuje přípravy vývojářů Riot Siraris.

Pozitiva by měla být znát již v letošním roce, v dalších sezónách pak Siraris slibuje konzistentní zlepšení.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).