Přejít k hlavnímu obsahu

Polský bůh podsvětí. Hades neprohrál jediný entry duel a dovedl svůj tým na Major

13. 4. 2023 | 20:10 Counter-Strike 2 Zajímavost
Polsko bude mít po pěti letech svůj tým na Majoru, postup oslavují i největší tamější ikony. 9INE ani jednou nezaváhali a poradili si se silným trojlístkem G2 Esports, BIG, Team Vitality. Klíčovou postavou byl Olek „hades“ Miskiewicz, nejnovější posila, která tým posunula vzhůru.
9INE postupují na Major
9INE postupují na Major
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

9INE zpočátku vypadali jako jeden z řady polských týmů, které se budou potulovat po Tier 2-3 scéně a navážou např. na Anonymo, odkud pochází jádro dnešní sestavy. S příchodem Oleka „hades“ Miskiewicze se ale vše změnilo. Hráč nechtěný v ENCE se nebál klesnout o stupínek níž, aby opět vystoupal vzhůru.

V letošním roce mají 9INE odehraných 120 map na HLTV.org, čtyři členové týmu jsou v zelených číslech. I přesto ale všechny převyšuje právě hades, který už jen z první části roku má o 514 více zabití než úmrtí. Jeho výkonnostní křivka ovšem graduje v těchto dnech, na cestě do Paříže obehrál i největší světové hvězdy.

Na RMR hned v prvním kole zaskočili G2 Esports. Bilance hadese proti Iljovi „m0NESY“ Osipovovi? 6:1, 3:0 potom na entry killy. Králem statistik byl i proti BIG, třešničkou na dortu byl výkon proti týmu Vitality. Převýšil totiž Mathieu „ZywOo“ Herbauta, s nímž měl bilanci 12:4. S AWP dokonce vyhrál 10 z 11 soubojů.

Nejšílenější statistikou jsou ale právě entry killy. Zdá se to až neuvěřitelné, ale za tři zápasy a čtyři napínavé mapy polský sniper neprohrál ani jeden opening duel v žádném z 118 kol. 100% úspěšnost je nevídanou věcí, navíc na nejvyšší možné úrovni. Hades se navíc soubojům nevyhýbá, nastřílel totiž nejvíce AWP killů (63).

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.