Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe jako nejnižší seed! Pařížský CS:GO Major zná rozlosování prvních zápasů

17. 4. 2023 | 09:00 Counter-Strike 2 Preview
Napínavé kvalifikační boje o poslední Major v CS:GO jsou u konce. Velkolepá akce vypukne 8. května za 20 dní, tedy za tři týdny, ale už nyní známe nasazení týmů a zápasy prvního kola.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: HLTV.org

První fáze posledního CS:GO Majoru proti sobě postaví 16 týmů, které jsou nasazeny podle výkonů z RMR turnajů. Díky tomu tak známe úvodní zápasové dvojice pětikolové swiss části. Formát oproti dřívějším turnajům zůstává nedotčen, pro postup a doplnění osmi týmů v Legends je bezpodmínečně potřeba vyhrát tři zápasy a prohrát maximálně dvakrát. Žádná poslední šance už nebude, dobrý start tak bude zcela klíčový.

8. května se dočkáme osmi vstupních duelů. Monte, ač jsou po zásluze díky vydařeným výkonům z RMR nejvýše nasazení, paradoxně dostali možná toho nejsilnějšího soupeře v podobě FaZe. Nasazená dvojka paiN Gaming se zase může těšit na brazilské derby proti Fluxo, G2 Esports by si na papíře měli pochutnat na The MongolZ. Těšit se hned z úvodu můžeme jak na střetnutí různých regionů, tak i na velké evropské bitvy.

Ze tří česko-slovenských zástupců má nejhratelnějšího prvního soupeře David „frozen“ Čerňanský. Jeho MOUZ vyzvou Ninjas in Pyjamas. Na Adama „NEOFRAG“ Zouhara čekají i Martina „STYKO“ Styka čekají TOP 10 týmy světa, na největším světovém turnaji už si ale oponenty v podstatě nevyberete. OG se budou snažit skolit do dobré formy se dostávající ENCE, Apeks by zase rádi zaskočili nabitý kádr Team Liquid.

Program prvního dne BLAST.tv Paris Major
 Ukrajina Monte vs.  Evropa FaZe Clan
 Brazílie paiN Gaming vs.  Brazílie Fluxo
 Evropa G2 Esports vs.  Mongolsko The MongolZ
 Evropa GamerLegion vs.  Spojené státy americké Complexity
 Rusko forZe vs.  Austrálie Grayhound
 Evropa Apeks vs.  Spojené státy americké Team Liquid
 Evropa NIP vs.  Evropa MOUZ
 Evropa OG vs.  Evropa ENCE
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.