Přejít k hlavnímu obsahu

Za dva skiny si může postavit dům. Dánský obchodník provedl druhý největší obchod v historii

18. 4. 2023 | 12:30 Counter-Strike 2 Zajímavost
Hodnota některých vzácných skinů zkrátka nezná hranice. O tom se přesvědčil i dánský obchodník zipeL, který se rozhodl prodat svoje dva cenné klenoty z inventáře. Za oba skiny v celkovém součtu dostal přes 10 milionů korun. Obchod se navíc zapíše do dějin. Jedná se totiž o druhý největší obchod v historii Counter-Striku.
AK-47 | Case Hardened (Minimal Wear)
AK-47 | Case Hardened (Minimal Wear)
Zdroj: Twitter @zipelCS (s povolením)

Skiny neodmyslitelně patří ke Counter-Striku a jen málokdo by si v dnešní době dokázal tuto kultovní střílečku představit bez nich. Je proto zcela logické, že oznámení nového dílu nesoucí název Counter-Strike 2 vzbudilo v mnohých vlnu pochybností, jak s jejich inventářem bude vlastně naloženo. Někteří začali obsah v obavách z poklesu hodnoty ihned rozprodávat, zatímco jiní si své skiny drží dodnes a doufají v opačný efekt.

Dnes je již zřejmé, že se komunitní trh v základech otřásat nebude. Všechny skiny se ze stávajícího CS:GO přesunou na nový titul CS 2. Obchody tak stále fungují standardně a o jeden, který se zapíše do historie, se postaral i streamer a především obchodník zipeL.

Tento dánský mladík vlastní hromadu vzácných skinů, mezi které ještě do nedávna patřil AK-47 | Case Hardened v kondici Minimal Wear se čtyřmi Titan holografickými samolepkami z katovického turnaje v roce 2014.

Zmiňované AK-47 patří k vůbec nejvzácnějším skinům na celém světě. Jeho hodnota je astronomická. Když však k němu ještě přidáte Karambit | Case Hardened s provedením, kterému se lidově říká „blue gem“, máte našlápnuto k tomu, že si přijdete na pořádný majlant.

A na ten si zipeL taky přišel. Oba tyto skiny totiž prodal za neuvěřitelných 10 milionů korun. Ve zkratce se tak dá říct, že oba skiny mají hodnotu krásného rodinného domu. Obchod zapíše do dějin jako druhý největší v historii Counter-Striku.

Karambit | Case Hardened (Well-Worn)
Karambit | Case Hardened (Well-Worn)
Foto: Twitter @zipelCS
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.