Přejít k hlavnímu obsahu

První mezinárodní turnaj roku se odehraje bez dvou šampionů

20. 4. 2023 | 12:11 League of Legends Zajímavost
Společnost stojící za nejoblíbenějším MOBA titulem světa oznámila, že na prvním mezinárodním turnaji sezóny hráči na Summoner's Rift nenastoupí se dvěma šampiony. Riot Games zakázali výběr nejnovějšího šampiona ve hře Milia. Také další zabanovaná postava funguje jako support, její vyloučení z MSI ale fanoušky spíše potěší a splní přání většiny. Na turnaji bude chybět Yuumi.
Worlds 2022
Worlds 2022
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

2. května se rozjede historicky osmá Mid-Season Invitational v League of Legends. Nejlepší světové mančafty tentokrát přivítá Londýn, kde bude 21. května korunován vítěz letošní premiérové mezinárodní soutěže. Riot Games si připravili i spoustu novinek.

Hlavní změnou je nový formát. Turnaje se zúčastní celkem třináct celků, z čehož se pětice nasazených automaticky kvalifikovala do hlavní fáze. Další osmička se utká o tři volná místa v rámci Play-In Stage.

O vítězi lze jen spekulovat, jedno je ale jisté. Žádný z týmů do svého týmu nebude draftovat dva zakázané šampiony, kterými jsou Milio a Yuumi.

První zmíněná postava ještě nebyla zapojena do kompetitivního hraní a nemůže tak být na MSI. V letním splitu a na následujících turnajích by se ale Milio měl dostat do aktivního poolu.

U Yuumi je situace složitější. Její midscope update ještě podle Riot Games není připravený do profesionálních zápasů. „Než abychom riskovali, že budeme mít nevyladěného šampiona, tak bude raději zakázána,“ komentovali Riot Games ban Yuumi.

Fanoušci se tak dočkali. Konečně se zbavili Yuumi. Ale jen krátce.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).