Přejít k hlavnímu obsahu

G2 končí, Carzzy v top 3. Jsi na řadě, vzkazuje česká hvězda Upsetovi

22. 4. 2023 | 12:00 League of Legends Reportáž
Stupně vítězů letošní Spring Splitu LEC nebudou bez českého zastoupení. Místo v top 3 si totiž po vítězství MAD Lions nad G2 Esports zajistil Matyáš „Carzzy“ Orság. Rozhodovat musela až pátá hra, ve kterém se právě Carzzy blýskl na Ezrealovi. Na druhé straně se s jarním splitem překvapivě loučí G2 Esports.
Matyáš "Carzzy" Orság
Matyáš "Carzzy" Orság
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Šílený Spring Split LEC pokračuje. Evropská elita v League of Legends je ohromně vyrovnaná, o čemž vypovídá i posun od první fáze do play-off. MAD Lions se nebyli před několika týdny daleko od vypadnutí a nepostupu do top 8. Teď jsou před branami finále.

Stoupající formu potvrdili Carzzy a spol. v duelu proti G2 Esports. Většina diváků očekávala jednostranný průběh a hladký postup favorizovaných G2.

Jenže nic podobného se nekonalo. MAD Lions byli pro zimní krále více než vyrovnaným soupeřem. I přes úvodní neúspěch se už po čtvrtém špílu mohli radovat z vítězství, fanoušci si ale užili ještě populární Silver Scrapes.

Pátá hra nezačala pro MAD ideálně. G2 si v prvních patnácti minutách vytvořili mírný náskok a měli nakročeno k postupu. MAD Lions ale neztráceli hlavu a dobrým pohybem po Summoner's Riftu vývoj srovnali.

Baron Nashor byl posledním hřebíčkem do rakve G2 Esports. MAD Lions po 27 minutách vyhráli rozhodující mapu v o finále se v sobotu utkají s Vitality.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).