Přejít k hlavnímu obsahu

Evil Geniuses došla šťáva. Hned čtyři z pěti hráčů si hledají nové angažmá

23. 4. 2023 | 15:00 League of Legends Přestup
Hvězdný rok 2022 se letošní sestavě zopakovat nepodařilo. Letos nedosahuje LoL soupiska EG ani zdaleka takových výsledků, jak se očekávalo, což vyústilo hned ve čtyřnásobného padáka. Koho si český trenér Aleš „Freeze“ Kněžínek vezme pod svá křídla do letního splitu?
Evil Geniuses
Evil Geniuses
Zdroj: Riot Games

Americká organizace Evil Geniuses zažívá krušné časy. Nedaří se na poli CS:GO, Valorant sestava si zatím vzhledem k počínání a výsledkům moc fanoušků nenabrala. League of Legends ovšem byla jiná parketa a minulý rok patřil k těm nejúspěšnějším. Jeden domácí titul a bronz z letního splitu i MSI. Po změnách na topu a ADC došlo ještě k výměně trenérské pozice, kterou získal právě Aleš „Freeze“ Kněžínek.

Jenže staronový celek nedokázal navázat na úspěchy z minulého roku. EG vypadli z play-off s Golden Guardians a zakončili tak jarní split na čtvrtém místě. Pro vedení to je nepřípustné, cíle jsou daleko výš.

V návaznosti na tuto skutečnost se tedy organizace rozejde hned se 4 hráči:

Očekává se, že jediný midlaner Joseph „Jojopyun“ Pyun zůstane, ale ani to není stoprocentně potvrzeno.

Zatímco hráči prozkoumávají možné nabídky, Freeze s vedením bude muset poskládat zbrusu nový celek od základů. Koho má český trenér v merku ale zatím nikdo neví.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.