Přejít k hlavnímu obsahu

Český mistr Evropy. Reverse sweep MAD Lions a postup na MSI

23. 4. 2023 | 21:39 League of Legends Reportáž
Pohádka MAD Lions skončila šťastně. Podceňovaný tým, kterému nikdo po úvodní fázi jarního splitu LEC nevěřil, se dostal až do finále a tam předvedl něco nevídaného. Po dvou prohraných hrách se MAD Lions rozhodli, že šancí pro BDS bylo dost. Následující tři špíly Carzzy a spol. vyhráli a tím pádem i celý split. Na MSI nastoupí jako evropská jednička.
MAD Lions
MAD Lions
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Kdo by to byl po prvních devíti zápasech Spring Splitu čekal, že nakonec budou na nejvyšším stupínku stát MAD Lions. Nejen to, na první mezinárodní turnaj letošní sezóny pojedou jako nejvýše nasazený celek z LEC.

První hry tomu ale rozhodně nenapovídaly. Za hodinu herního času byli BDS ve vedení 2:0 a MAD Lions už si nemohli dovolit klopýtnout. Další prohraná hra by znamenala konec v jarní části sezóny, ale i jakýchkoli šancí na postup na MSI.

Od třetí hry ale na Summoner's Rift napochodovala naprosto odlišná pětice. Poslední tři mače bylo celkové skóre 46:10. Totální dominance, v poslední hře dokonce hra bez jediné smrti pro MAD Lions.

28 minut MAD stačilo. Organizace se potřetí probojovala až na první místo LEC, stejnou bilanci má i české ADC Matyáš „Carzzy“ Orság. První dva tituly získal v roce 2021 ještě po boku Marka „Humanoid“ Brázdy. Teď se pokusí uspět i na mezinárodní úrovni. Druhým evropským týmem na MSI budou G2.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).