Přejít k hlavnímu obsahu

Dlouho žádaná soutěž je konečně tady! Přivítejte Rising Talents League

24. 4. 2023 | 18:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Na domácí scéně chybí soutěže nižších úrovní, kde by se mohly týmy zdokonalovat a vzájemně porovnávat síly. Rising Talents League ale tohle mění. Společný projekt předních domácích organizací za podpory PLAYzone představuje svoji pilotní sezónu, která odstartuje již brzy.
Rising Talents League
Rising Talents League
Zdroj: Rising Talents League

SINNERS AC se jako první akademii v historii podařilo kvalifikovat do skupinové fáze Tipsport CS:GO. V uzavřené kvalifikaci na druhý velký turnaj sezóny uvidíme i Entropiq Future, hodně jsou ale vidět i další akademie. V současnosti má vlastní juniorku většina domácí špičky, spolu již utváří velkou část Tier 2 scény.

Dlouhodobou práci s mladými hráči jsme se rozhodli podpořit v rámci zbrusu nového projektu Rising Talents League, který je společnou iniciativou předních domácích organizací. Sampi, SINNERS, Entropiq, Dynamo Eclot, Cryptova a YENKEE přicházejí se soutěží, kde se akademie budou pravidelně utkávat.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Pilotní sezóna o šesti týmech bude probíhat ve formátu BO1 dvakrát každý s každým, do play-off a boje o titul postoupí čtyři nejlepší týmy. Klíčovou součástí ligy bude vysílání všech zápasů, zajišťovat přenos bude vždy tým uvedený jako domácí, a podpůrná práce se tak rovnoměrně rozloží mezi všechny účastníky.

PLAYzone bude součástí Rising Talents League jako partner, který poskytne soutěži podporu, zázemí a turnajové systémy. Těšit se také můžete na zpravodajský servis formou článků a pokrytí v Zápasovníku.

Už od loňska jsme otevřeli Tipsport MČR CS:GO i pro academy týmy. Ty nyní mají příležitost poměřit síly s těmi nejsilnějšími hráči u nás v turnajovém prostředí a už na Tipsport CS:GO Praha se potvrdilo, že některé mohou zasáhnout i do výsledného pořadí hlavních částí turnajů. Nicméně stále u nás chyběla dlouhodobější soutěž, která by hráčům akademek poskytla pravidelné zápasy na úrovni ligových a turnajových soutěží určených pouze pro A-týmy. Jsem proto nesmírně rád, že se můžeme zapojit do projektu RTL a pomoci academy týmům realizovat jejich vlastní ligu. Věřím, že zkušenosti pořadatelů z řad týmů ve spojení s těmi našimi dají vzniknout zajímavé soutěži, kterou budeme společně rozvíjet.
Pavel Kristián, Tipsport MČR CS:GO

Vyjádření jednotlivých aktérů

„Rising Talents League jsme s ostatními týmy rozjeli, protože na tuzemské scéně neexistují žádné turnaje, kde by naše akademky mohly soutěžit, sbírat zkušenosti a ukazovat se,“ říká Moritz Straube ze SINNERS. „Pro nás je academy tým prostorem pro rozvoj mladých talentů, ne „B-tým“. Proto budeme dávat šanci mladým hráčům, kteří dnes ještě nemusejí být těmi nejlepšími, ale jsou ochotni tvrdě pracovat,“ doplnil Michael Blažík z Cryptovy.

„Naša scéna ponúka veľké množstvo talentu, ktorý je nevyužitý. Preto nastal čas dať priestor mladým hráčom ukázať sa, preraziť a vychovať novú generáciu hráčov ktorá nás budú reprezentovať vo svete. Na to, aby dokázali napredovať, potrebujú adekvátne prostredie, veríme, že aj táto liga je správnym krokom k jeho dosiahnutiu,“ vyjádřil se Ondrej Bobula za Dynamo Eclot. „Jsme velice rádi, že u nás můžou vzniknout projekty, jako je Rising Talents, které mají stejný cíl a chtějí zásobovat přední domácí týmy mladou krví,“ uvedl Milan Gellebra z YENKEE.

„Za spuštění Rising Talents League jsme rádi. Naši talentovaní hráči díky ní dostanou více prostoru, můžou ukázat, co v sobě mají, a snáz se jim tak otevře cesta do plně profi prostředí,“ napsal Šimon Hradečný z Entropiqu. „Práce s mladými talenty je pro nás stěžejní. Jsme opravdu rádi, že se nám projekt podařilo dotáhnout do finální podoby. Jedná se o perfektní souhru a práci všech zúčastněných týmů,“ uzavřela Klára Ottomanská ze Sampi.Tipsport.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.