Přejít k hlavnímu obsahu

Šok na scéně! Clix byl zabanován. K #FreeClix se připojují největší jména Fortnite

25. 4. 2023 | 16:00 Fortnite Zajímavost
Profesionální hráč Fortnite Cody „Clix“ Conrad je jedním z nejprominentnějších hráčů v komunitě. I když se občas zaplete do nějaké kontroverze, pokud jde o soutěže, bere je naprosto vážně. Proto je jeho zabanování šokující novinkou.
Ban pro profesionálního hráče Fortnite Clixe
Ban pro profesionálního hráče Fortnite Clixe
Zdroj: Twitter Clix

Clix byl neprávem zabanován za týmování během Cash cupu. Při turnaji totiž zjistil, že je terčem stream-snipera. Chtěl tuto skutečnost dokázat tím, že řekl na streamu, aby na něj stream sniper hodil Chug Splash.

To byl jasný důkaz, že soupeř skutečně sledoval jeho živý přenos. Vzhledem k tomu, že jména hráčů se během zápasu neobjevují, nebylo jiné vysvětlení. Aby si Clix incident opravdu ověřil, znovu požádá na streamu protivníka, aby vyhodil z inventáře železo. A to se také stane. Není pochyb, že se jedná o stream snipera.

Následně na základě oficiálních informací zaslaných na herní účet Clixe byl hvězdě na dva týdny zakázán přístup ke hraní Fortnite kvůli týmování. Bude také diskvalifikován z probíhajícího FNCS a i následujícího FNCS. Což navíc znamená, že nemá šanci ani postoupit na LAN akci, která se bude konat koncem tohoto roku v Kodani s prize poolem ve výši 10 milionů dolarů.

Clix cítil, že je zákaz nespravedlivý, protože se pouze snažil upozornit své diváky, že hraje s podvodníkem. Vytvořil tak kampaň na Twitteru s názvem #FreeClix, která získala podporu dalších streamerů a hráčů Fortnite.

SypherPK, Chica, BenjyFishy, Malibuca, Sommerset, Mero, Veno a mnoho, mnoho dalších vyzývají Epic Games, aby zrušili zákaz pro Clixe. S nemalým úsilím se zapojila i velká základna fanoušků.

Protože Epic Games spor zatím nekomentovali, fanoušci doufají, že pozastavení bude zrušeno včas, aby se mohl Clix zúčastnit příštího Major 3 na FNCS 2023.

Štítky: Clix, BAN, streamsniper, FNCS
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.