Přejít k hlavnímu obsahu

Chytá za Kometu, ale také trénuje CS:GO. Hraní ale musí ustoupit velkému snu

26. 4. 2023 | 19:09 Counter-Strike 2 Příběh
Ondřej Matoušek se na CS:GO scéně pohybuje od svých 14 let. Svůj talent ale nemohl rozvíjet naplno, protože nejde o jedinou jeho rozjetou kariéru. Vedle hraní se totiž naplno věnuje i hokeji, aktuálně chytá za dorost Komety Brno. Cíle ale má podstatně vyšší, vše směřuje k draftu do NHL. Hokej je přednější, ale i v tak nízkém věku se na poli CS:GO stále angažuje jako trenér.
Ondřej Matoušek alias Crown
Ondřej Matoušek alias Crown
Zdroj: osobní archiv (s povolením)

Spousta mladých hráčů kombinuje videohry a tradiční sport, často i na kompetitivní úrovni. V takovém případě se ale vždy dostanou do bodu, kdy se musejí rozhodnout, co u nich bude hrát prim. U 16letého Ondřeje „Crown“ Matouška zvítězil lední hokej, v létě se totiž chystá na stěhování do zámoří. I přesto ale na svět CS:GO nezanevírá a snaží se pomáhat týmu, se kterým jako mladý talent několik let střílel.

Na scéně se Matoušek objevil ve svých 14 letech, kdy poprvé oblékl dres Brute Academy. Kromě krátké štace v Universe právě s BRUTE spojil celou svoji CS:GO kariéru. Před časem byl kvůli stěhování na internát a problémům s internetem donucen se stáhnout do pozadí, ale dodnes pokračuje jako trenér, akorát již v hlavním týmu. V mladém věku jde o nezvyklou pozici, nemá však na výběr a spoluhráči si jeho pomoci cení.

Ondřej Matoušek alias Crown
Ondřej Matoušek alias Crown
Foto: osobní archiv (s povolením)

Podle EPLAYER Rankingu Matoušek aktuálně pracuje s domácí devítkou. Udržení v elitní desítce je reálným cílem BRUTE, snem letošní sezóny je šance se probojovat na Tipsport MČR CS:GO, velký vrchol sezóny. První krok už přitom udělali, když si v úvodním turnaji sezóny vybojovali první MČR body. Druhou šanci budou mít na začátku května, také ve druhém případě se Matouškovi svěřenci probojovali do uzavřené kvalifikace.

Otázkou ale je, kolik toho šestnáctiletý sportovec letos ještě stihne. Obdržel totiž nabídky ze zámoří a v létě se bude stěhovat do USA, kde skloubí lední hokej a studium. „Sice je tam časový posun -6 hodin, ale doufám, že si na nějaké to demíčko ještě čas udělám a budu nadále schopný klukům pomáhat. Příští rok je draft do NHL mého ročníku a udělám cokoliv pro to, abych se do něj dostal,“ prozradil Crown. Jeho hlavní ambice jsou tak jasné.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

V českém esportu se dlouhodobě pohybuje několik úspěšných sportovců. Mladý fotbalový brankář Manchesteru United, Radek Vítek, se dokonce loni zúčastnil Vodafone MČR PUBG, kam musel z Anglie speciálně přiletět. Na PUBG scéně se objevoval také Michael Lüftner, český fotbalový reprezentant a mistr tří zemí. Případů je zejména u mladých hráčů určitě více, ne všichni ale svoje příběhy sdílejí jako Matoušek.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.