Přejít k hlavnímu obsahu

Pocta zesnulé hráčce. Riot přidal do hry zdarma odemknutelnou odměnu

27. 4. 2023 | 15:33 VALORANT Zajímavost
Svět a především Turecko se stále vzpamatovává ze zemětřesení, které se stalo osudným více než 50 tisícům lidí. Mezi zesnulými byla i Gizem „Luie“ Harmankaya, profesionální hráčka, na jejíž památku se Riot rozhodl přidat do hry zdarma odemknutelný titulek. Gizem tak bude už navždy součástí hry, kterou milovala.
Gizem „Luie“ Harmankaya
Gizem „Luie“ Harmankaya
Zdroj: Unknownpros

Nad Luie se podle všeho zbořila budova osudového dne 7. února. Členové turecké VALORANT komunity rychle zavolali o pomoc, protože ji nemohli kontaktovat. Bydlela totiž v jednom z nejvíce postižených regionů Kahramanmaraş. Blízký člen rodiny původně tweetoval o pomoc a řekl, že je stále naživu, protože je schopna vytočit telefon. Z druhé linky však nebyl slyšet žádný zvuk, záchrana přišla pozdě.

Nyní, téměř tři měsíce po jejím tragickém úmrtí, vzdal Riot hráčce hold přidáním titulu hráčské karty, který je zdarma dostupný v novém battle passu. Manažerka globální komunity Jo-Ellen Aragon ji odhalila na Twitteru se slovy „velmi zvláštní pocta ve vzpomínce na Gizem“. Zatímco organizace v rámci VCT získávají tituly karet hráčů po úspěších, zde se jedná o první výskyt samostatného jména hráče použitého ve hře.

Hráči mohou získat hráčský titul „Gizem“ po dosažení páté úrovně v battle passu. Hráčské tituly na páté úrovni jsou totiž pro všechny hráče zdarma a k odemknutí nevyžadují žádný nákup.

Luie zaznamenala během své krátké VALORANT kariéry 38 profesionálních zápasů. Debutovala v srpnu 2021 s Galakticos Sirens, naposledy působila v Unknownpros. Svůj poslední zaznamenaný zápas odehrála v sérii Rebels Finals 14. srpna 2022 v Istanbulu. Vyřazení nedokázala odvrátit ani s 34 killy a hodnocením 1,10.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.