Přejít k hlavnímu obsahu

Freeze se po jediném splitu loučí s Evil Geniuses. Organizace pokračuje v čistce

27. 4. 2023 | 22:01 League of Legends Reportáž
Zdálo se, že to bude pro českého trenéra ideální angažmá. Evil Geniuses sestava v League of Legends byla na vzestupu a Aleš „Freeze“ Kněžínek ji mohl posunout na další úroveň. Jenže nic takového se nestalo. Organizace Evil Geniuses se spolu s dalšími potýká s problémy a kromě Freeze se s týmem loučí i naprostá většina sestavy.
Aleš "Freeze" Kněžínek
Aleš "Freeze" Kněžínek
Zdroj: Evil Geniuses

Rok 2022 byl pro Freeze velice úspěšný. S týmem 100 Thieves se úspěšně zařadil mezi americkou elitu, v obou splitech LCS se dostal do finále, postoupil i do skupinové části mistrovství světa. Sezónu ale ukončil bez jediné trofeje.

Svým přestupem do Evil Geniuses se měl český kouč posunout blíže trofejím. K dispozici měl nadějnou sestavu v čele s Josephem „Jojopyun“ Pyunem a Kim „Ssumday“ Chan-hoem. Kromě problémů organizace se nedařilo ani hráčům na Summoner's Riftu. Jeden z nejlepších mančaftů se tak musel spokojit s čtvrtým místem.

Po konci splitu se začaly množit zprávy o velikých změnách v EG. Hned čtyři hráči mají odejít. Kromě nich se ale s týmem loučí i Aleš Kněžínek.

„Opravdu jsem se těšil, že dodržím svou dvouletou smlouvu. Někdy se cesta zastaví dříve, než má. V organizacích mohou vždy nastat specifické okolnosti. Jsem rád za vztahy, které jsem si během práce pro EG vytvořil,“ komentoval Freeze svůj odchod.

Další kroky bývalého profesionálního ADC jsou neznámé. Kouč s takovými zkušenostmi by ale neměl mít s nalezením nového angažmá problém.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).